2 January 2008

Battlestar Galactica propaganda posters

By In Uncategorized

Battlestar Galactica is een geweldige serie. Mocht je door jarenlange blootstelling aan Star Trek een diepgewortelde haat voor science fiction hebben ontwikkeld (niet geheel onredelijk), probeer BSG dan eens uit. In deze serie is het scifi element slechts achtergrond: het gaat om de mensen. Na een jarenlange wapenstilstand worden alle menselijke werelden in één verrassingsaanval vernietigd door de robotische Cylons. De enige overlevenden zijn de mensen die op het moment van de aanval in de ruimte onderweg waren op transportschepen. 50.000 mensen is alles wat over is van ons ras, op de vlucht voor de Cylons, beschermd door slechts één resterend oorlogsschip. Maar zelfs in die omstandigheden weten we als mensheid geen verenigd front te vormen om te overleven.

so_say_we_all_sm.jpgGenoeg propaganda: nu is het tijd voor propaganda! QMx is een bedrijf dat voor populaire series replica’s en andere objecten maakt. En ze brengen nu een set geweldige Battlestar Galactica propaganda posters uit. De posters zijn geïnspireerd door de
propaganda posters die in de tweede wereldoorlog werden gebruikt, met dezelfde simpele gestyleerde illustraties en ‘inspirerende’ slogans. Die gaan erg leuk staan op de muren van m’n studentenkamertje!

Update: Toevallig posten ze bij io9 nu een set Star Wars propaganda posters. Niet te koop, maar ook leuk.

What do you think?