13 February 2008

Panerai Luminor Marina homage

By In Tekst

Het kopiëren van elkaars modellen en die een klein beetje aanpassen gebeurt heel veel in de horlogewereld, ook bij de grote merken. Zolang je eigen merknaam er maar op staat schijnt het juridisch ook lastig te zijn om er iets aan te doen…

Mijn nieuwste aankoop is echter een paar stapjes dubieuzer. Op mijn Rolex en Omega look-a-likes staat heel duidelijk Alpha als merknaam, van dichtbij proberen ze niet eens voor het origineel door te gaan. Maar dit horloge gebruikt de merknaam Marina Militare – een term die Panerai gebruikt op hun limited edition horloges die voldoen aan de eisen van de Italiaanse marine. Op de normale versies staat op diezelfde plek de modelnaam Luminor Marina.

Links zie je de Panerai PAM 117 (Luminor Marina Destro Titanium 44mm model), rechts de Marina Militare in Destro Titanium uitvoering. Strikt genomen wordt hier het merk Panerai niet misbruikt, maar het is natuurlijk voor iedereen duidelijk waarom ze zo’n makkelijk te verwarren merknaam gekozen hebben. Lastig om dan te blijven roepen dat je een homage draagt en niet gewoon een nepper… Ik zal er mee moeten leren leven 😉

7 Comments
 1. Evan 14 February 2008

  Ik las net op DeZinVanLuxe.nl dat zelfs Panerai ‘hommages’ worden gefaked. Het merk RWX is zo’n Panerai-hommage merk; de ene staat op eBay tekoop voor 100-150 USD en de andere 1900 USD, dan weet je wel weer genoeg:

  http://www.dezinvanluxe.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=8573

  Reply
 2. Guy 14 February 2008

  Je vraagt je dan toch af waarom je $1900 zou betalen voor een homage…

  Reply
 3. Rik 14 February 2008

  hey Guy,

  krijgt jouw horloge tik (tak) niet erg groteske vormen. Het is op dit moment ongeveer 1 per week of niet.

  Ik dacht dat jij geen studiebeurs meer kreeg? 😛

  Reply
 4. Guy 14 February 2008

  @Rik: Dit is voorlopig dan ook de laatste 🙂 nu komen alleen nog de aankopen van extra bandjes enzo 😉

  Reply
 5. Patrick 20 February 2008

  Hallo Guy,

  Wat een fantastische klok zeg! Super! En dan vooral de kroon aan de linkerkant van de kast… Mag ik vragen waar je deze gescoord hebt?

  Bedankt alvast!
  Patrick

  Reply
 6. Martijn 19 April 2008

  Hey Guy,

  Ziet er top uit! Waar zijn deze te koop?
  Ben al een tijdje op zoek namelijk.

  Alvast bedankt!

  Martij

  Reply
 7. Guy 21 April 2008

  @Martijn: Ze zijn op eBay via verschillende manieren te krijgen. Ik heb hem zelf via de eBay verkoper helenarou gekocht, maar vond nu net een verdomd mooi model via de verkoper Naples Watch. Die hebben een 47mm model met een anti-reflective coating op het glas. Het is niet zo dat ik het echt mis op mijn Marina Militare, maar het zou toch een fijn extraatje zijn geweest!

  Reply

What do you think?