6 February 2008

Poljot Night Hawk

By In Tekst

De afgelopen maand raakte ik gefascineerd door Russische horloges, vooral de modellen geïnspireerd door de klassieke luchtmacht en marine horloges van de Sovjet-Unie. Ik heb verder niks met het communisme, draag ook geen kleding met CCCP opdruk ofzo, maar de ontwerpen uit die tijd hebben toch een zekere feeling die je nergens anders krijgt. De cyrillische opdruk en militaire logo’s op zo’n horloge maken het nog aparter.

Mijn oog viel eerst op de Sturmanskie (Stuurman, navigator) piloot en Okeah (Oceaan) marine modellen, beide erg mooi maar toch vrij duur. Het lukte me ook niet om die voor een mooie prijs op eBay te regelen. In plaats daarvan ben ik nu voor een goedkoper tweedehands Poljot model gegaan, de Night Hawk (ook uit de Sturmanskie lijn).
poljot2.jpg
Het horloge bevat een Poljot 3133 kaliber, een mechanisch uurwerk gemaakt op machines die de Russen van de Zwitsers hebben gekocht. De 3133 is van binnen dan ook hetzelfde als een Zwitserse Valjoux 7734 en belooft even goed te presteren als een Zwitserse chronograaf van vele honderden euro’s. Ik hoop ‘m een dezer dagen te ontvangen, ben erg benieuwd!

4 Comments
 1. Evan 7 February 2008

  Puike klok hoor! Ben benieuwd naar de klok irl.

  Reply
 2. Aisha 7 February 2008

  Gast, hoeveel horloges heb je ondertussen? 😉

  Reply
 3. Guy 7 February 2008

  Dit is de vierde die ik recent koop… elk met een eigen doel. De Alpha Newman, tegenwoordig op zwart leren bandje, is mijn ‘nette’ horloge. De Alpha Planet Ocean is het ‘sportieve’, opvallende horloge. Bedoeld voor als ik iets flashy nodig heb om m’n pols. De Christopher Ward T3 is m’n quartz horloge die altijd op tijd loopt, voor als ik met haast de deur uit moet. En deze wordt een casual horloge…

  Daarnaast nog een stel oudere horloges maar die krijgen op dit moment bijna geen wrist time.

  Reply
 4. […] maand kocht ik een Poljot Night Hawk. Een mooi horloge, maar eigenlijk alleen een lookalike van de militaire horloges uit het Sovjet […]

  Reply

What do you think?