17 February 2008

Serial No. 3817131

By In Uncategorized

Ik kwam net een vrij opvallende fotoset tegen. Serial No. 3817131 is een tentoonstelling van foto’s genomen door Rachel Papo, een Israëlische fotografe. Het Israëlische leger is een van de weinige legers in de wereld waar de dienstplicht ook voor vrouwen geldt. 15 jaar na haar eigen dienst is Papo teruggegaan om foto’s te maken van deze meisjes, die op hun 18de uit hun vertrouwde omgeving worden geplukt en opeens in boot camp zitten.

israel.jpg

Ik heb geen vrienden of kennissen die in het leger zitten, daardoor ben ik misschien wat naïef… maar het ziet er zo surrealistisch uit. Foto’s van allemaal verschillende 18 jarige meisjes, die zo als onschuldige ‘sjaars bij de intro van een universiteit zijn voor te stellen… maar dan met een M16 om de nek, in de brandende woestijnhitte.

Dan ben je toch heel eventjes weer blij dat je in Nederland woont.

What do you think?