13 March 2008

Copag Centennial

By In Uncategorized

Ik had al een tijdje goeie kaarten nodig. De standaard pakjes die je bij elke winkel kunt kopen gaan toch vouwen, scheuren of andere dingen doen waardoor je ze al snel weg mag gooien. Beter zijn plastic kaarten: scheuren niet, vouwen moeilijk, kunnen zo afgewassen worden als ze vies zijn. Mijn vrienden gebruiken Copags en daarom wou ik die ook. Maar wat zag ik toen ik wou bestellen… de Centennial, een limited edition ter ere van het 100-jarig bestaan van het bedrijf:

centen.jpg

Mooi design en slechts twee euro duurder dan een normaal dubbel deck Copags – dus besteld. Ik ben benieuwd of ze ook lekker spelen, omdat ze er toch anders uit zien dan een normaal deck. Komen hopelijk dit weekend aan.

3 Comments
 1. Sjors 14 March 2008

  Vet hoor! Hopelijk brengen ze wat geluk. Ik vind de afbeeldingen bruut, maar de nummering niet echt heel mooi. ben benieuwd hoe ze spelen!

  Reply
 2. Guy 16 March 2008

  Ze zijn binnen, in een relaxt metalen doosje dat daadwerkelijk afgesloten kan worden – in tegenstelling tot die crappy Copag doosjes die je normaal krijgt. Jammergenoeg hebben de designers niet echt opgelet dus krijg je de kaarten er nauwelijks uit zonder dat doosje ondersteboven te houden 🙁

  Verder schudden ze lekker en zien ze er mooi uit… vind zelf design en font juist wel mooi! Maar zoals Mark zei, ‘t is nu net alsof je met Playboy-blote-vrouwen kaarten speelt, je mist de instant herkenning van het klassieke plaatje. We zullen maandag zien!

  Reply
 3. Guy 18 March 2008

  Eindconclusie: lekkere kaarten, mooi design, alleen verdomd lastig om schoppen en klaver uit elkaar te houden. Ik moest m’n bril opdoen om er meer van te maken dan ‘iets zwarts’. Toch een minpuntje…

  Reply

What do you think?