6 May 2008

Bevrijdingsfestival 2008 Zwolle

By In Uncategorized

De afgelopen jaren ben ik op 5 mei steeds naar Wageningen geweest, maar dit jaar was ik samen met Isa en Mirte mee naar Zwolle. Het was echt belachelijk mooi weer! Stralende zon, serieus geen wolkje aan de hemel. De dames hadden zich gelukkig wel voorbereid met dingen als flesjes water en zonnebrand – je weet wel, waar je als man sowieso niet aan denkt.

Qua muziek was het voor mij nu eens niet van hot naar her lopen om zoveel mogelijk verschillende bandjes en DJ’s mee te maken, maar gewoon genieten van mooi weer en relaxte muziek. De dag begon met Alain Clark, die ik eigenlijk enkele jaren geleden had afgeschreven als zo’n wannabe populair allochtoontje – vooral na dat afschuwelijke Heerlijk nummer. Tot mijn verbazing gaf ie een best mooie show weg, met zeer relaxte muziek en een hele sterke ondersteunende band. We liepen vervolgens naar de main stage, waar Leaf rustig hun nummertjes afdraaide. Geen heel spetterend optreden, maar er was op dat moment helemaal niks mis mee. Op m’n rug in het gras achter de menigte gelegen, waardoor ik geen uitzicht had op het podium. Ik keek daarentegen naar de felblauwe hemel, dat vond ik ook prima. Nadat we ook Krezip op de main stage gezien hadden besloten we even schaduw en rehydratie op te zoeken. Toen bleek hoe druk het precies was in Zwolle: één van de WC blokken was al verstopt, de ander had een oneindige rij en de route om langs het main stage naar de hoofdingang te lopen was een fuik geworden waar je niet meer in of uit kon. De NS kondigde later aan de extra treinen naar Zwolle te schrappen omdat het er al te druk was. Ook ontdekten een hoop mensen nu dat de muntjes die je moest kopen alleen voor het drinken was, niet voor het eten of de WC’s. Fijn als je net al je cash omgewisseld hebt…

Omdat het op het terrein niet opschoot liepen we even Zwolle in om te drinken en eten. Toen we terug kwamen konden we nog net Fixkes, een ontzettend schattig Vlaams bandje, meemaken. Niet super geweldige muziek, maar hun hitje Ongelukkig kwam in ieder geval prima uit de verf. Daarna bij Ilse de Lange gestaan; ik ben eerder op een concert van haar geweest en de muziek maakt me toch niet echt warm. Ze zingt (en is) mooi, maar de nummers doen me toch vrij weinig.

Hierna werd het niet boeiender op het main stage (Within Temptation als headliner?… Waarom? Wie zit daar op te wachten?) dus zijn we nog enkele kleine beginnende bandjes wezen kijken en daarna de trein terug naar Enschede gepakt. Nu heerlijk slapen…

2 Comments
  1. Isa 7 May 2008

    is dat de foto van je mobiel? Die ziet er stukken beter uit dan ik had verwacht!

    Reply
  2. Guy 7 May 2008

    Ja, als het zonnig is doet zo’n camerafoon het nog best aardig! Je moet alleen niks verwachten in de kroeg, en het blijft toch anders dan m’n 350 🙂

    Reply

What do you think?