22 June 2008

Girl Talk – Feed The Animals

By In Tekst

Feed The Animals is het nieuwste album van Girl Talk (Gregg Gillis), een geweldige mashup maker. In tegenstelling tot de normale mashup formule (de zang van het ene nummer over de muziek van het andere) verwerkt hij makkelijk 30 samples van nummers uit veel verschillende stijlen om één nummer te bouwen. Het geeft de nummers een hitmix of medley gevoel, waarin de afgelopen decennia muzikaal je oren passeren. Wat voor soort nummers hij dan combineert? Op het bijbehorende Wikipedia artikel is een poging gedaan om alle samples te benoemen. Het is bizar hoe goed sommige van deze nummers, uit compleet andere genres en tijdperken, in elkaar passen.

Feed The Animals wordt op Radiohead’s In Rainbows methode verkocht: Je mag het album gratis downloaden en zelf weten hoeveel geld je overmaakt, of dat nou 0 of 100 dollar is. Voor 5 dollar mag je het album in (hoge kwaliteit) FLAC downloaden in plaats van MP3, voor 10 dollar krijg je automatisch ook de CD zodra deze fysiek wordt uitgebracht. Gratis en legaal vette muziek uitproberen en je daarna door je eigen ethiek laten leiden hoeveel je over wilt maken. Prima systeem!

What do you think?