17 June 2008

Ik wil een iPhone 3G

By In Uncategorized

iPhone 3GIk. Wil. Een. iPhone. 3G.

Duidelijk, toch? πŸ™‚

Na een jaar met een Windows Mobile smartfoon (Samsung i620) te hebben aangekloot ben ik tot één conclusie gekomen: ik ben het zat. Afschuwelijke interface, eindeloos proberen problemen van je telefoon op te lossen door nieuwe apps te installeren, al die frustraties, irritaties, de zin om met m’n telefoon te smijten. Laat maar. Ik wil gewoon iets dat werkt. Gewoon out-of-the-box een fijne interface, die misschien wat minder kan dan m’n oude foon, maar die me tenminste satisfaction geeft.

Maar het gaat een prijzig grapje worden… We kregen vandaag het eerste bericht vanuit T-Mobile: 3 abonnementsvormen, de goedkoopste is €29,95 per maand. Verder geen informatie…

30 euro per maand is nog best te doen. Maar wat krijg je daar dan voor? Joost stuurde op Twitter een lijst van de Duitse T-Mobile 3G prijzen door. Het is natuurlijk geen garantie dat wij hetzelfde aangeboden krijgen, maar het zal er waarschijnlijk wel op lijken… Toen werd het een stuk minder fraai:

Alle abonnementen zijn voor 2 jaar. Bij het €29 abo krijg je 50 belminuten, geen SMSjes en kost de 8GB iPhone €169,95, de 16GB iPhone €249,95. Maar! Dan heb je ook maar 500MB data per maand…
Voor ongelimiteerd data moet je de duurdere abo’s hebben, a €49, €69 of €89 per maand. De kosten van de iPhone worden dan wel rap goedkoper, maar het aantal minuten en SMSjes in je bundel is bij de duurdere abo’s nog steeds niet indrukwekkend.

Dat wordt dus minstens het €49 abo. Ik wil er echt een hebben… maar ik moet dan toch eventjes een nieuwe maandelijkse begroting maken om te zien hoe ik dat erin pas.

10 Comments
 1. Vince 17 June 2008

  Duud,

  500 MB 3G data lijkt me op zich wel voldoende πŸ™‚ Meeste data trek je gok ik toch binnen via WLAN..
  50 belminuten daarintegen is uh πŸ™‚ magertjes..
  Dus dat wordt uh πŸ™‚ 24*50 = 1200 eutjes voor een foon + bellen πŸ™‚

  Reply
 2. Guy 17 June 2008

  Je weet het niet, misschien wordt ik wel fervent Qik gebruiker… dan is die 500mb zo op πŸ˜‰

  Oh, en het is 1200 + 149,95 voor een 16GB iPhone = 1349,95…

  Reply
 3. Thomas 17 June 2008

  en dan heb je dus nog maar 100 minuten en moet je 30c p/m extra betalen :s, tjee…

  Reply
 4. Joram 17 June 2008

  Mja, ik denk toch dat misschien de prijzen in Duitsland niet helemaal vergelijkbaar zullen zijn. Het gaat daar ook om 4 bundels waar wij er 3 verschillende krijgen. Bovendien lijkt de iPhone voor T-Mobile misschien wel eens de reden te gaan worden om eens een gooi te doen naar de titel van 2e netwerk van Nederland.

  Het zijn schrale prijzen, die Duitse prijzen. Sta je trouwens al op de wachtlijst? Bij de T-Mobileshop kan je al voorintekenen en aangezien op basis van alleen de speculatie dat de iPhone misschien bij T-Mobile zou gaan komen zich al 4 man had ingetekend kan het best wel eens heel hard gaan lopen.

  Reply
 5. Joram 17 June 2008

  Ahum, de grootste, blijkbaar is Vodafone met het inlijven van Orange al gepasseerd.

  Reply
 6. Guy 18 June 2008

  @Joram: Meen je dat serieus, over dat voorintekenen? Ik heb dus laatst nog een UUR in de winkel gestaan om te wachten tot die (vrij incompetente) hulpjes daar me te woord konden staan, en die vertelden dus dat ze GEEN pre-order, intekenlijst of wat dan ook hadden.

  Godver.

  Overigens vertelde Alef me op twitter dat hij van een KPN medewerker gehoord heeft dat T-Mobile slechts 3 maanden alleenrecht op de iPhone heeft en dat KPN ze daarna ook verkoopt… Dat klinkt sowieso beter. Over de coverage van KPN heb ik tot nu toe nog niet te klagen gehad.

  Reply
 7. Joram 18 June 2008

  Inderdaad, hij heeft me ook gewoon een map laten zien dat er al 4 man in staat en daar zal ik ze ook aan houden. Maar misschien werd de map te dik πŸ˜‰

  3 maanden lijkt me een beetje kort, maar zou kunnen. KPN vind ik gemene schurken, het liefst had ik ‘m ook gezien bij Vodafone…

  Reply
 8. Joram 18 June 2008

  Heb vandaag toch even bij T-Mobile geΓ―nformeerd. Ze hebben inderdaad geen voorinschrijving meer, maar de mensen die er staan (ik! ik! ik!) wordt ‘ie wel voor vastgehouden. Ze verwachtten anders waarschijnlijk dat ze zo’n 1.000 dozen moesten vasthouden…

  Dat wordt slaapzakkenwerk…

  Reply
 9. Aisha 18 June 2008

  Heb er zonet eentje gezien in de handen van een coach groep genootje… hij’s wel mooi, maar voor die prijzen hou ik ‘t bij m’n Treo. πŸ˜‰

  Reply
 10. Brent 19 May 2010

  Ik heb een iPhone 3G S, en het is een fantastisch apparaatje veel leuke apps (wel betaald) en internetten veel bellen, elke dag sms’en gewoon een top aanrader.

  Brent πŸ™‚

  Reply

What do you think?