2 September 2008

Google Chrome

By In Tekst

Sommige mensen hadden het al een tijdje verwacht, maar Google heeft aangekondigd met een eigen open source browser te komen: Chrome. Het basisidee? Als mensen hun browser steeds meer gaan gebruiken als programma, door hun normale programma’s te vervangen met webapps als Google Docs, moet de browser zich ook anders gaan gedragen. Browsers zijn niet ontworpen om een hele dag aan te staan met je onmisbare Google Docs bestandje waar niks mee mis mag gaan. Als je dat wel van ze eist moeten ze eigenlijk van de grond af opnieuw gebouwd worden.

Om uit te leggen hoe Chrome dat gaat aanpakken hebben ze bij Google een striptekenaar ingehuurd die alles op simpele en begrijpelijke wijze uitlegt in een kort stripverhaal. Aanrader, zeker voor mensen die niet zo veel technische kennis hebben en toch willen begrijpen waarom dit een beter idee dan Internet Explorer is!

What do you think?