27 December 2008

Round-up week 52

By In Video

Lang niet gedaan, zo’n round-up. Het is kerstvakantie en dat betekent natuurlijk SOG’n 😉

De film Sukiyaki Western Django lijkt net zulke heerlijke cultpulp te worden als From Dusk ‘Till Dawn en Desperado – een onwaarschijnlijk verhaal afgewisseld met prachtige gunplay en mooiere vrouwen. Het plot gaat over twee Japanse gangs – de Reds en de Whites – die in een totaal anachronistische Western setting tegen elkaar vechten. Het klinkt bizar, maar westerns en samurai films blijken juist regelmatig plots van elkaar te stelen – hiermee is het cirkeltje min of meer rond. (YouTube)

En als we dan toch al op Tarantino gebied zijn, Quentin helpt regisseurs die hij goed vindt te promoten door hun films uit te brengen onder het ‘Quentin Tarantino Presents’ label. Hell Ride is de nieuwste, over een biker die wraak willen nemen op de motorgang die zijn vriendin vermoord heeft. Geen vernieuwend plot, maar een hoop favoriete Tarantino acteurs en Vinnie Jones moeten wel voor topvermaak zorgen. (YouTube)

Op vergelijkbaar cultpulp niveau komt binnenkort de Wii game Mad World uit. In tegenstelling tot de lieve (laffe?) spelletjes waar de Wii meestal mee wordt opgezadeld is Mad World een bloederige affaire in de geest van Sin City. Het spel is een third person shooter uitgevoerd in zwart, wit en bloedrood en gaat over Jack, een monteur met een kettingzaag als hand (obviously). Zijn stad is in quarantaine gezet en de inwoners doen mee aan een bloederige gameshow waarin de laatst overlevende… overleeft. Prachtige artstyle, heel benieuwd of de gameplay net zo cool kan zijn. (YouTube)

9 is een geanimeerde short die Shane Acker maakte toen hij student was. De short won zoveel prijzen dat er nu een echte film van wordt gemaakt met hulp van Tim Burton. Bekijk het origineel en vergelijk het daarna met de nieuwe Apple trailer, ik denk dat er een mooie film uit gaat komen! (Apple, YouTube)

[quicktime]http://movies.apple.com/movies/focus_features/9/9-tsr_h.640.mov[/quicktime]

En we eindigen met iets wat niet direct met films te maken heeft: in science fiction films zijn raketten altijd voorzien van prachtige, perfect symmetrisch blauwe vlammen – overduidelijk door een computer tevoorschijn getoverd en verre van realistisch. Of niet? NASA heeft een nieuwe methaanraket getest en dat ziet er nog veel mooier uit dan ze in de meeste films hebben. (YouTube)

What do you think?