30 December 2008

Waarom MTV geen muziek meer uitzendt

By In Tekst

Iedereen vraagt het zich wel eens af: waarom is MTV tegenwoordig zo’n kutzender? Een opeenvolging van waardeloze shows die niks meer met muziek te maken hebben. Hoe kan de zender die in de jaren ’80 zo vooruitstrevend was zo diep gezakt zijn? Het antwoord kwam ik net in een column van Doctorow tegen en is teleurstellend simpel:

… Nielsen Ratings privilege 30- and 60-minute TV shows (which is why MTV doesn’t show videos any more — Nielsen couldn’t generate ratings for three-minute mini-programs, and so MTV couldn’t demonstrate the value of advertising on its network) …
Cory Doctorow – Content

De SPSSende TCW’r in mij is weer tevreden, natuurlijk zou het zoiets zijn. Het kijkcijfer systeem klopt gewoon van geen kanten, maar zenders en adverteerders in alle landen lijken dat prima te vinden… bizar.

What do you think?