21 January 2009

Afvallen: Week 2

By In Tekst

De eerste twee weken op een nieuw dieet. Voor m’n gevoel gaat het prima en de weegschaal is het nog niet met me oneens, ook al is het nu nog water wat ik kwijtraak in plaats van vet.

Eten gaat goed, al is het natuurlijk wel simpel dat ik nu tijdelijk thuis woon en moeders voor me kookt. Ik vraag bij het avondeten gewoon of ze extra veel groenten maakt – vlees was er altijd wel in overvloed hier in huis – en eet dan geen rijst. Geen limiet op hoeveelheid, gewoon eten tot ik genoeg heb gehad. Ontbijt en lunch bestaat meestal uit fruit, zoals een galia meloen of druiven, gecombineerd met wat vlees of eitjes. Heb laatst genoten van een heerlijk ontbijtje meloen met parmaham, doe maar luxe 😉
Ik merk ook dat ik zonder de (artificiële) suikers uit frisdrank en snoep en de koolhydraten uit brood of rijst veel sneller vol zit en dat gevoel ook veel langer blijf houden. Vroeger had ik na 2 uur alweer honger en begon ik te snacken, nu kan ik makkelijk 5 uur verder zonder zelfs over eten na te denken… Het enige waar ik me zorgen om maak is dat ik nog geen van de lichamelijke klachten heb waar voor gewaarschuwd wordt bij de eerste dagen van een lowcarbs dieet. Of ik heb heel veel geluk (mjah, fat chance) of ik snij de koolhydraten er nog niet genoeg uit. Even me verder inlezen hoe dat precies werkt…

Nu weer een oude favoriet, de Physicsdiet chart. Als je trouwens iets deprimerends wilt zien moet je het verloop van m’n chart over de afgelopen twee jaar bekijken. Let’s try that again…
Afvallen, week 2

De makkelijke interpretatie van de grafiek: zolang alles onder de lijn voortaan groen blijft is het okee.

What do you think?