23 January 2009

Coraline

By In Video

Neil Gaiman is één van m’n favoriete auteurs. Hij schrijft voornamelijk boeken en strips met een Brits gevoel voor humor en een lichte fantasy touch. Die combinatie maakt hem weinig bekend in Nederland, met uitzondering de verfilming van Stardust vorig jaar. Een film die door de recensenten werd beschreven als ‘een sprookje voor volwassenen’ – geen grote hit, maar door bijna iedereen die ‘m zag hoog gewaardeerd. Dit jaar krijgt een ander boek van hem de big screen treatment: Coraline. Het klassieke verhaal van meisje verhuist, meisje ontdekt geheime deur, geheime deur leidt naar surrealistische wereld waar meisje vastzit (okee, misschien niet zo klassiek). Beetje Alice in Wonderland gemengd met wat Nightmare Before Christmas – veelbelovend!

What do you think?