18 February 2009

Ingrid Michaelson – The Chain

By In Audio

Ingrid Michaelson

[audio:IngridMichaelson-TheChain.mp3]

Ik kwam deze zangeres tegen in de achtergrondmuziek van Marc Lantos en Justin Wu’s videoprojectje. Ik was gaan kijken vanwege hun camerakeuze, maar vond de muziek vele malen interessanter dan de film. Ingrid Michaelson, een 29 jarige zangeres uit New York, blijkt al een tijdje aan de weg te timmeren met indie hits die gebruikt zijn in de Sex & the City film, Grey’s Anatomy afleveringen en een aantal Amerikaanse reclames. Dit nummer, The Chain, was het nummer in Lantos & Wu’s video waardoor ik naar haar ging googlen. Fijn rustig nummer, prachtig gebruik van een tweede stem en een mooie tekst.

Bonus mp3, Ingrid’s live versie van Radiohead’s Creep:
[audio:IngridMichaelson-Creep(Live).mp3]

Bonuslinkje: Michaelson’s tumblr blog, altijd leuk om te zien dat een muzikant niet alles door een PR bureau laat doen.

What do you think?