17 February 2009

Nieuwe serie: Trust Me

By In Video

In Trust Me volgen we een creatief team – een copywriter en een art director – die al zeven jaar lang samenwerken bij een gevestigd reclamebedrijf. De art director, gespeeld door Eric McCormack (Will uit Will & Grace), is het betrouwbare serieuze type terwijl de copywriter, gespeeld door Tom Cavanagh, de ongestructureerde losbol is. Als hun baas onverwachts sterft wordt McCormack omhoog gepromoveerd tot creative director, zijn partner vinden ze te onbetrouwbaar en krijgt geen promotie. Opeens moeten de twee vrienden leren omgaan met een werkgever/werknemer relatie.

De eerste twee afleveringen van de serie zijn uit en tot nu toe bevalt het! Komt ook door de plot setting – net als geneeskunde studenten elke ziekenhuisserie volgen kan ik het niet laten een serie over de reclamewereld te kijken. Ik weet eigenlijk nog niet eens wat ik van het verhaal an sich vindt, maar de setting maakt zoveel goed… In deze eerste twee afleveringen moet het team hun grootste telecom account proberen te behouden terwijl ze weten dat hun campagne zuigt. Dat betekent dus brainstorm sessies, taglines, pitches, focus groups, alles wat ik in m’n opleiding voorbij zie komen. En dan op TV.

De acteurs zetten hun karakters in ieder geval mooi neer, McCormack lukt het om me op geen enkele wijze aan zijn bekendste karakter Will te laten denken, iets wat meestal op TV niet lukt (het Ross-uit-Friends-in-Band-of-Brothers gevoel). Minder vind ik tot nu toe de overige karakters – de baas die ooit een topcreatief was maar nu zich ergert in een management positie, het junior creatief team dat echt niks kan maar zichzelf heel gaaf vindt, de streberige neurotische copywriter die denkt dat ze beter verdient – ik voel er gewoon nog niet echt iets bij. Hopelijk komt het nog.

Ik ben dus nog niet overtuigd, maar deze gaat sowieso in m’n TED lijst om nog wat afleveringen te zien.

What do you think?