4 April 2009

BlackRapid R-Strap RS-4

By In Foto, Video

De R-Strap van BlackRapid is de laatste maanden veel in fotografie blogs positief voorbij gekomen. Het is een vrij simpel idee: normaal hang je een spiegelreflex om je nek, wat niet heel comfortabel is. Vooral zodra een grote zoomlens en een externe flitser worden toegevoegd bungelt er al snel een kilo of 4 aan je nek. Daarnaast is het helemaal geen veilige plek voor je camera; de lens steekt uit en kan heel makkelijk tegen objecten aantikken, of zwaait tegen een tafel aan als je voorover buigt (is me allebei al met enige regelmaat gelukt). De R-Strap lost dat op: in plaats van om je nek hangt de camera als een soort schoudertasje op je heup – met de lens langs je rug. De camera zit met een glijdende haak aan de R-Strap vast en kan voor een foto omhoog geschoven worden zonder dat de strap hoeft te bewegen. Zo vermijd je dus de zware last om je nek en hangt de camera als je ‘m niet nodig hebt in een veilige positie.

Ik had twee weken geleden zo’n R-Strap, type RS-4, besteld en deze is vandaag binnengekomen. Wat een geweldige unit! Heb er nu al spijt van dat ik ‘m niet afgelopen dinsdag had tijdens de fotoshoot van de almanak commissie. Zou tien keer relaxter zijn geweest. Snel fotootje genomen met de point & shoot van m’n pa:

BlackRapid R-Strap RS-4

What do you think?