7 May 2009

Nyle – Let the beat build

By In Audio, Video

Ik heb eerder al mijn liefde voor long take opnames verklaard: lange shots vanuit één camera, waarvoor de hele scene volledig goed moet gaan zonder knip en plakwerk. Dat is bij films al lastig, maar helemaal als je op die manier een videoclip met tientallen muzikanten opneemt. Als je het jezelf echt moeilijk wil maken neem je de clip, al draaiend en bewegend met de camera, in een overvolle studio op en gebruik je ook daadwerkelijk de audio van die opname!
Deze videoclip van rapper Nyle, een student aan NYU, koste 31 takes en een hoop frustratie maar het resultaat mag er zijn! Ook deze video is opgenomen met de modulaire Red camera, één van de leuke speeltjes die ik ooit zou willen hebben… (via)

3 Comments
 1. Robert-Jon 7 May 2009

  Hebben ze ook daadwerkelijk die audio gebruikt?? Daaaaaamn…
  Ik kende het filmpje al maar dacht dat het playback was.

  Reply
  • Guy 7 May 2009

   Dat dacht ik eerst ook (wat een hel moet het zijn om dat goed opgenomen te krijgen) maar op de site staat:

   # The whole thing is one take
   # Audio recorded at the same time its filmed

  • Robert-Jon 7 May 2009

   Klopt ook wel als je die making of bekijkt, daar zijn ze gewoon muziek aan het maken en niet met een band aan het meespelen.

   Wat een meesters! 😀

What do you think?