7 August 2009

Conditieverbetering poging – Start2Run

By In Tekst

Het is weer eens zo ver, ik ga een poging doen om m’n conditie wat op te krikken. Vorige week bij mijn ouders m’n oude Nike+ kit voor m’n iPod Nano opgehaald, de hele Start2Run podcast met Evy Gruyaert erop gezet – aangeraden door iedereen die ook geen conditie heeft – en gisteren langs de Run2Day gegaan voor hardloopschoentjes. Ik heb platvoeten en dat zorgde de vorige keer voor een nogal abrupt einde aan het hardlopen toen m’n knieën er geen zin meer in hadden. Deze keer leek het me goed om eerst even advies in te winnen en correcte schoenen te kopen. Vanwege de goede ervaringen van Sanne ging ik naar de Run2Day, waar ze met behulp van videocamera’s je renbeweging analyseren en daar je schoenkeuze op aanpassen.

Dat was eigenlijk wel een beetje een deceptie, want de ‘cameras’ waren een stel webcam niveau handycams en de analyse ging niet veel verder dan ‘je enkel draait hier naar binnen, dat komt inderdaad omdat je platvoeten hebt, dan moeten we een stevigere schoen voor je regelen’. Wel zei ze dat de zachte Nike schoenen die ik hiervoor gebruikt had inderdaad ongeschikt waren voor mijn voeten – leuk om dat bevestigd te horen. Uiteindelijk kreeg ik de keuze uit een stel Sauconys, Asics en Mizunos die geschikt zouden zijn. De Mizunos voelden heerlijk comfortabel zacht, maar ik had het idee dat ze m’n voet nog steeds te weinig ondersteunden – ze waren net zo lekker als de Nike’s. De Asics waren ontzettend raar – alsof ze voor een volledig andere vorm voet waren gemaakt, met veel ruimte over bij het ene eind van m’n voet en veels te weinig aan het andere. Dus dan blijft er ééntje over…

Het zijn Saucony Progrid Ride 2 in een afschuwelijk zilver/goud kleurenschema geworden. Ik neig er haast naar een neppe goud/stalen kamper Rolex te kopen om ermee te matchen:

Saucony

Bling, baby, bling. Helaas hadden ze geen ander kleurtje voor me. Vanavond als de temperatuur wat gedaald is maar eens een sportbroek en een shirtje aantrekken, de iPod opzetten en een rondje door Lombok rennen!

1 Comment
  1. Joram 8 August 2009

    Voor hardloopschoenen geldt: hoe lelijker het uiterlijk, hoe beter!

    Reply

What do you think?