7 October 2010

Longboard Push Culture NYC

By In Video

Push Culture is een minidocu (8 minuten) over longboarders in New York, voor wie een longboard (een skateboard bijna zo groot als een snowboard) het primaire vervoersmiddel is. Elke dag pakken zij hun board om door de drukte van NYC – met z’n boze taxi’s, argeloze toeristen, eindeloze files en ga zo maar door – een eigen weg te slalommen. ‘t is een push culture, want New York heeft nauwelijks heuvels: je moet zelf je bord vooruitduwen om op je bestemming te komen.

Leuk om te zien, ik wist niet dat er zo’n hele eigen cultuur rondom longboards was ontstaan. Wat mij opvalt aan de beelden is dat de manier van rijden heel vloeiend gaat, alsof ze letterlijk over het asfalt surfen. Tricks zijn veel minder van belang en de tricks die ze doen lijken veel meer op oude freestyle beelden die je in skatedocu’s als Dogtown & Z-Boys tegenkwam, in tegenstelling tot de agressieve stijl die we tegenwoordig uit skatevideo’s kennen. Bij de docu hoort ook een artikel dat in Concrete Wave Magazine stond met meer achtergrondinformatie.

5 Comments
 1. Eckie 7 October 2010

  @GuySie Damnnnnnnn longboarden is zo vet! Moet hebben.

  Reply
  • GuySie 7 October 2010

   @Eckie helaas heb ik geen bordgevoel :’) anders: hell yeah!

  • Eckie 7 October 2010

   @GuySie Die staat toch nog wel op m’n voor-de-30 bucketlist. Heb iig wel snowboardgevoel dus dit lijkt me geweldig.

  • GuySie 8 October 2010

   @Eckie mooi – als jij nou in Enschede de longboard koning wordt schiet ik er wel ubervette skatevid/docu’s van 😉

  • Eckie 8 October 2010

   @GuySie Lollll beste plan ooit! Als ik nou nog eens iemand kende van wie ik eens ‘t longboard mocht proberen…

What do you think?