10 August 2011

Herringbone Heritage handstrap

By In Foto

Ik heb sinds een maand een nieuwe spiegelreflex, een Canon 60d. Deze is een stuk forser en zwaarder dan mijn vorige 350d en ik zocht naar een manier die wat secuurder vast te kunnen houden.

Uiteindelijk is m’n keuze gevallen op de Herringbone Heritage handstrap. Een handstrap maakt je camera vast aan je hand, zodat hij er niet zo makkelijk uit kan glippen. Canon heeft een eigen handstrap, maar daarvoor moet je ook de bijbehorende batterygrip kopen – geen goedkope optie. Daarnaast zijn er een hoop rubber, neopreen, of andersoortige straps te krijgen op eBay die niet bepaald voldoen aan mijn sartoriale wensen.

Gelukkig is er Herringbone! Een Koreaans foto-accessoire merk dat naast handstraps in verschillende kleurtjes ook in cameratassen en ander leuk lederwaar voorziet. Relatief betaalbaar – 27 euro voor een handstrap is ook weer niet ‘goedkoop’, maar deze is tenminste volledig van leer. De bijgeleverde multiplate, waardoor je geen batterygrip nodig hebt, is zo gemaakt dat je nog steeds een statief kunt plaatsen. Als je toevallig al een Manfrotto statief met RC2 plate hebt heeft hij zelfs dezelfde vorm.

Onhandig was wel dat er geen instructies bij zaten, waardoor ik zelf een kwartier mocht puzzelen hoe het systeem precies werkt. Later ontdekte ik pas een handleiding online, maar die is eigenlijk net zo cryptisch als de handstrap zelf…

Vooralsnog na het eerste uur gebruik wel een aanradertje dus. Mocht zwart met rode stik je te opvallend zijn hebben ze ook volledig zwart of donkerbruin. Als het juist niet opvallend genoeg is hebben ze de felle kleurtjes paars, roze en rood. Allemaal te vinden op eBay! Even opletten: je moet de type1 strap hebben om de multiplate erbij te krijgen. De goedkopere type2 strap is bedoeld voor op een batterygrip.

What do you think?