25 April 2012

The Asteroids Galaxy Tour, Paradiso (23-04-12)

By In Video

Arnica wees me een paar jaar geleden op de Deense band The Asteroids Galaxy Tour, die toen net een hitje hadden gescoord met hun single The Sun Ain’t Shining No More en in de achtergrond van een Apple reclame hadden gezeten. Het eerste album zat vol met lekkere nummertjes, dus toen we zagen dat ze naar het bevrijdingsfestival in Utrecht kwamen moesten we ze zien. Helaas heeft Utrecht het probleem dat het park waar bevrijdingsfestival gehouden wordt veel te klein is, waardoor je vaak vanaf een uur of 2 door drukte al niet meer op het terrein kan. Wisten we toen nog niet. Oeps.

Even doorspoelen naar nu: ondertussen hebben ze de achtergrondmuziek van een internationale Heineken reclame gemaakt en hebben ze een nieuw album uit. Een nieuw album betekent ook een nieuwe tour, en ja hoor – onze herkansing vond deze maandag plaats in de Paradiso. Heerlijke show, lekkere blije zomerse nummertjes, paar rustigere – haast zwoele – tracks. De ondersteunende band is handig multifunctioneel, springen heen en weer om instrumenten te wisselen per nummer, en de zangeres flaneert fijn in haar glitterpakje over het podium. Er zit een beetje Moloko in, een beetje Cansei De Ser Sexy. Ik hoor ergens zelfs wat van Pink Floyd’s Great Gig In The Sky in de intro-track. En sinds wanneer hebben ze die grote LED-koppen op movingheads in de Paradiso hangen? Kan me niet herinneren dat ik die eerder gezien heb. Tof speelgoed!

Jammer dat je na zo’n avond vol zomerse blijheid vervolgens weer door de Oud-Hollandsche regen terug naar huis mag fietsen. Ik hoop er eigenlijk op dat ze de komende zomer nog ergens opduiken, zodat ik ze kan zien zoals ze bedoeld zijn: onder de blauwe hemel, bij een laagstaande zon, met een biertje in m’n hand.

Als je meer van het concert in de Paradiso wilt horen kun je de andere opnames van moonsster78 op YouTube even afgaan!

What do you think?