Target=”_blank”

Heb het gedrag van links, op aanraden van Thomas, veranderd zodat ze voortaan in nieuwe windows openen. Is wat minder vervelend als je de rest van de posts ook nog wil lezen. De code verandert niet voor oude posts, dus die blijven irritant, maar nieuwe posts moeten hierna ‘gefixt’ zijn.

5 thoughts on “Target=”_blank””

 1. Grappig, ik wou net zeggen dat target=”_blank” volgens mij niet meer mocht… waarom wist ik dan even niet, maar goed. ;P

 2. Klopt, in zogenaamde Strict DTD’s (zowel HTML 4.01, als XHTML 1.0) en in XHTML 1.1 is de target attribute niet meer toegestaan. Nou gebruikt Guy Transitional dus het mag op zich wel, maar het blijft evil! :)
  In XHTML 2 (nog geen standaard) verandert er nog veel en veel meer. Daar mag je weer wel target gebruiken, maar kun je die dus overal op plaatsen. Hetzelfde geldt trouwens voor href. Ook die mag op elk element. De a tag wordt er nog ingehouden voor backwards compatibility, maar is dan dus ook niet meer nodig.
  Aan de andere kant zijn in die specificatie alle style-gerelateerde dingen eruit gesloopt. Geen b of i tag meer dus. Dat moet allemaal via CSS. Zelfs de veel gebruikte br tag is straks niet meer toegestaan.
  Pure XML dus.

  Meer info op:
  http://home.ccil.org/~cowan/xhtml2.pdf

 3. Moet eerlijk zeggen, doordat ik gewend ben aan middleclick voor new tab in Firefox is het nieuwe linkgedrag inderdaad een stuk vervelender dan het oude.

  Sorry Thomas, begin maar eens een degelijke browser te gebruiken. Ik zet het weer uit.

 4. Je hoeft het niet voor mij te doen, ik constateer alleen iets waarvan ik vermoed dat een merendeel van de niet-nerd gebruikers het vervelend vinden omdat ze al dat middleclick en shift-click niet kennen of gebruiken… en dan ben je plots je bezoeker van je site kwijt om ‘m vervolgens nooit meer terug te vinden :P

Zeg het maar