Vandaag, na een uurtje luisteren en moeilijk overwegen, een versterker uitgekozen voor bij m’n DM7s. Ik was aan het beslissen tussen een Yamaha A700 (jaren ’80 zwaar stuk metaal, 2x100w met klasse A schakeling) en een harman/kardon HK6500 (jaren ’90 iets minder zwaar stuk metaal, 2x70w) in de woonkamer van Jan, een aardige kerel in Delden – die ietsje teveel audio-apparatuur in z’n huis had staan. En ergens anders ook nog een opslaghok vol. Impressive…

Uiteindelijk is het de HK6500 geworden. Ietsje minder vermogen (hoewel dat niet veel hoeft te zeggen) en geen klasse A schakeling, maar het geluid was mooier… kan niet echt uitleggen wat het was, maar het voelde gewoon beter aan bij de HK dan bij de Yamaha.

HK6500

Jammergenoeg heb ik ‘m nog niet op m’n eigen DM7s gehoord, omdat ze het niet doen. Grrrr… Bij aansluiten en nadere inspectie bleken een paar zekeringen toch echt door te zijn, waardoor er verrekt weinig geluid uit de units kwamen. Morgen zo opgelost, maar wel even een bummer – had de DM7s toch graag vanavond gehoord!

Update: Het vervangen van de zekeringen was nog even wat gedoe (ze maakten binnen niet helemaal contact meer, waardoor de tweeters het niet deden) maar na wat gepruts doen ze het nu prima! Ze hebben wel ruim tien jaar stil gestaan, dus ze moeten weer even rustig tot leven gebracht worden, maar het geluid klinkt nu nog prima. De harman/kardon is wel duidelijk wat underpowered voor de boxen, maar de volumes die ik bereik om dat te horen zijn ook absoluut niet geschikt voor in een studentenhuis – een nieuwe versterker kan nog wel even wachten totdat ik op mezelf woon.

Update 2: Mocht je behoefte hebben aan de user en tech manual, die heb ik nu hier online gezet.

5 Comments on “harman/kardon HK6500

What do you think?