Afgelopen maandag werd ik 27. Iets ouder dan ik zelf fijn vind, maar dat maakt het krijgen van cadeautjes niet minder leuk. Ik was dit weekend terug naar het ouderlijk huis en daar hadden ze ook een cadeautje voor me: de oude speakers van m’n ouders!
Voordat je denkt dat tweedehandse speakers een schraal verjaardagscadeau zijn… Het is een setje Bowers & Wilkins die 30 jaar geleden voor 3000 gulden over de toonbank gingen. Ze hebben altijd bij ons in de woonkamer gestaan en zijn in die tijd netjes onderhouden en nooit mishandeld… Een set als deze gaat tweedehands nog steeds voor zo’n 600 dollar weg. Geen onaardig ‘verjaardagscadeautje’ dus…

B&W DM7 - 1

Deze B&W DM7s werden gebouwd in 1979 en zijn dus een jaartje ouder dan ik. Ze zijn ook nog eens huge – één meter hoog, 27 cm breed en 38cm diep, wegen 29 kilo per stuk. Zoals je kunt begrijpen namen ze een aardig stuk woonkamer in bij m’n ouders, m’n moeder was ze ondertussen flink zat. De DM7 is een 2.5 wegs-design met een aparte tweeter bovenop de kast en een midrange van kevlar. Bovenop de kast heb je ook nog een contour control; een equalizer-achtige keuze aan voor-instellingen om de geluidsweergave in lastige kamers perfect te krijgen. Op hun site kun je nog steeds de handleiding en brochure vinden.

B&W DM7 - 2

Nu moet ik nog even een versterker gaan regelen die ze kan aandrijven. We zijn in huis redelijk voorzien qua apparatuur maar een versterker voor 2x100w op 8 ohm hebben we nou niet zomaar in de kelder liggen…

PS. Om dan toch een beetje ondankbaar te zijn… Die DM7s zijn wel heeeel fijn… maar als we van B&W toch mooie dingen gaan bekijken, dan had ik ook best graag een setje Nautilus gewild:
nautilsnekb.jpg

15 Comments on “Verjaardagscadeau: B&W DM7

What do you think?