20 October 2006

Digitale loket

By In Tekst

Ik wil mijn papieren rijbewijs, hoewel ik tot 2010 heb voordat hij verloopt, laten vervangen door een pasje. Ik erger me al jaren aan de afwijkende grootte van het papieren rijbewijs, dus het rijbewijs op bankpasgrootte is een van de (weinige) goede ideeën die onze overheid de laatste paar jaar gehad heeft. Goh, denk ik, laat ik dat oh zo gehypede digitale loket van de Gemeente Enschede eens gebruiken om daar een tijd voor te reserveren, dan hoef ik niet zo onnodig lang in de rij te staan. Maar wat denk je dat de site dan zegt?

“Voor het maken van een afspraak wordt er gebruik gemaakt van een kalender. Als u Service Pack 2 van Windows XP heeft geïnstalleerd of uw browser ondersteunt geen Java-applets dan wordt er geen kalender getoond en kunt u helaas geen afspraak maken.”

Als ik SP2 heb geinstalleerd op mijn WinXP computer, iets wat elke persoon in de wereld zou moeten doen om zijn computer enigszins veilig te houden, dan kan ik geen gebruik maken van deze dienst? Hoezo?! En mensen vragen zich nog af waarom ik nooit ambtenaar wil worden. Dit soort incompetentie kun je toch niet menen. Ik ga wel weer in de rij staan volgende week.

What do you think?