Bolt is een superhond. Een superhond die samen met z’n bazin Penny vecht tegen de gemene supercrimineel Dokter Calico – inclusief evil cat (‘vo voor de Inspector Gadget verwijzing). Als Calico Penny ontvoert moet Bolt ontsnappen en er alles aan doen om haar te bevrijden. Geweldig plan… Behalve dan dat Bolt helemaal geen superhond is. Hij is een doodnormale hond die denkt dat zijn rol in een succesvolle TV serie echt is.

Ik had weinig verwachtingen van de nieuwe Disney film Bolt toen ik er voor het eerst over las. In vergelijking met de Pixar films waren Disney’s eigen brouwsels niet bepaald een succes. Maar toen ik de trailer zag was ik al meteen om. Geweldig idee, lekker uitgewerkt. We hebben hem vannacht bekeken en ook als film van anderhalf uur weet het – toch vrij simpele – plot elke seconde te boeien.

Ook qua looks doet de film niet onder voor Pixar’s recente werk als Ratatouille of Wall-E. Animatie en voice werk zijn de hele film door echt top-notch, met John Travolta als stem van Bolt en Miley Cyrus als stem van Penny. Minder bekend, maar showstealing in bijna elke scene waar ze in zit, is Susie Essman als stem van Mittens – de door Bolt gekidnapte ‘onschuldige’ kat die hem naar de schuilplaats van Calico moet leiden.

Een fijn verhaal en goede kwaliteit beeld en geluid zijn belangrijk, maar wat Bolt een succes maakt zijn de kleine details. Het moment dat Bolt leert hoe je met schattige puppy ogen eten kunt krijgen. De mafia-style afpersingspraktijken van Mittens. De rare tics van de New Yorkse duiven, inclusief “Fuggedabou’it!”.

Zeker de meest vermakelijke film die ik de afgelopen maanden gezien heb. En definitely een aanrader als je van Disney houdt – ik heb nog steeds al mijn hoop op The Princess And The Frog gevestigd om het echte Disney gevoel terug te laten komen, maar Bolt is in de tussentijd een prima zoethoudertje!

2 Comments on “Bolt

What do you think?