8 May 2006

Arctic Monkeys, Paradiso

By In Tekst

We waren redelijk vroeg in Amsterdam, hebben nog snel wat gegeten bij een italiaan naast het Leidseplein, en toen was het in de rij staan bij de Paradiso. Gelukkig hadden we vriendinnen vooraan de rij waar we erbij konden sluipen, dus slechts 15 minuten later stond ik binnen te genieten van m’n eerste… uh… cola. Ik moest die avond samen met Sanne en Sanne nog terug naar Enschede rijden, dus ik was Bob.

Paradiso is de mooiste zaal die ik ooit gezien heb. Ik ben een groot fan van de 013 in Tilburg, vind de Heineken Music Hall ook niet onaardig, maar dit is echt een ontzettend mooie toko. Voordat het een poppodium werd was het een kerk en ze hebben de mooiste elementen behouden; mooie romaanse boogjes en grote glas in lood ramen (verlicht!) achter het podium. Prachtige setting dus.

Het voorprogramma was de band Milburn, stadsgenoten van de Monkeys, prima opwarm-act. Meestal val ik in slaap bij voorprogramma-bands (meestal zijn, bij punkconcerten, de voorprogramma-bands ook echt absoluut af-schu-we-lijk. Eén uitzondering: in het voorprogramma van Less Than Jake zat twee jaar geleden Allister. Die zijn wel geniaal, je zou bijna kunnen zeggen dat ik ze die avond leuker vond dan LTJ) dus ik had hier ook niks van verwacht, maar ze waren lekker! Eigenlijk hetzelfde soort muziek als de Monkeys, maar dan iets rustiger en minder meeslepend. Nog iets te jong dus, even een jaartje laten rijpen en dan zijn ze vast prima. Aan het eind van het voorprogramma was het publiek prima opgewarmd en enthousiast (ik ben meestal aan het eind van het voorprogramma verveeld en apathisch, dus voor mij ook een first).

De Monkeys zelf kwamen relaxt het podium op, lekker nonchalant en dat-doen-we-wel-even. Misschien een beetje te nonchalant, tegen het kan-ons-niks-schelen aan. Je hebt toch niet voor niks dat geld uitgegeven, dus het zou wel leuk zijn als er een beetje enthousiasme vanaf kon. Maar dat werd vanaf het eerste gitaar-akkoord goed gemaakt en 50 minuten lang hebben ze er lekker tegen aan gerockt, alle favorieten werden gespeeld. Het enige jammere is toch dat ze geen toegift gaven… om 10 uur stonden we alweer buiten. Maar het was de moeite zeker waard!

Wederom komen de sfeer-impressies van mijn RAZR, ik begin nu ook te begrijpen waarom mensen graag een degelijke cam op hun mobieltje zouden willen. Volgende keer neem ik m’n Casio Exilim mee, die is ook niet best maar 2MP is in ieder geval meer dan 0,3…

arctic2.jpgarctic1.jpg

What do you think?