28 October 2006

Nieuw horloge

By In Tekst

Ik ben op zoek naar een nieuw horloge. Nu heb ik er al net een (een lekker casual Diesel model met een bruine kleurstelling) maar ik merk dat deze niet staat zodra je een pak aan hebt, of zelfs alleen een jasje. Het model is er toch net te casual voor. Daarom wil ik voor die gelegenheden een netter horloge op de kop tikken. Jammergenoeg zijn het soort modellen die ik mooi vind (tourbillons en skeleton watches), vooral van de betere merken, totaal onbetaalbaar.

Gelukkig zijn er horlogefreaks op GoT die mij in de richting konden sturen van wat goedkopere alternatieven. Zo blijkt het merk Trias (blijkbaar een van vele goedkope submerken van een groter horlogebedrijf) uit Duitsland een fraaie selectie horloges te hebben die er van buiten heel chique uit zien maar van binnen voorzien zijn van een saai, doch degelijk Chinees uurwerk. Je krijgt er niet de nauwkeurigheid van een Zwitsers uurwerk a 2000 euro voor, maar het doet z’n ding verder wel prima. Op eBay gaan die units weg voor zo’n 60/70 euro inclusief BTW en verzendkosten, dat vind ik een acceptabele prijs voor een tweede horloge. Ik ga de komende dagen proberen of ik er eentje een beetje cheap kan krijgen via eBay…


(klik voor groter plaatje)

What do you think?