27 November 2006

MTV Made

By In Tekst

Ik erger me echt dood aan MTV Made. Ik vind het prima dat mensen, tegen alle vooroordelen en gebrek aan talent in, iets willen bereiken. Maar moeten ze mij daar zo nodig mee vervelen? Kijk, als een lelijk en talentloos wicht zichzelf in de Idols voorrondes voor schut zet is het vermaak – maar Made gaat alleen maar om hoe zielig ze zichzelf vinden, hoe zwaar ze het hebben, hoe hard ze moeten opboksen tegen de populaire high school kids en hoe oneerlijk het is dat die mensen wel populair zijn. Begrijp het nou, je hebt niet zomaar bestaansrecht omdat je een ‘unique and beautiful snowflake’ bent: je bent dom, lelijk en je kunt niks. Accepteer het nou maar en ga achter de friet in de McDonalds staan.

Zelfverbetering vind ik een goed concept. Maar dat is als je het serieus neemt een langzaam en moeilijk proces. Dat is niet jezelf laten oppimpen door MTV en dan als een verwend kind zeuren dat de rest van je school je niet serieus neemt.

(Overigens, MTV’s My Super Sweet 16 is juist weer een van de beste shows ooit gemaakt ;))

What do you think?