7 December 2006

Afvallen, deel 4

By In Tekst

Zit vandaag voor het eerst onder de 64 kilo (63,8), waarvan nog 15,5 kilo vet is. Het afvallen gaat niet meer in het tempo van de eerste paar weken, maar ik blijf in ieder geval een neerwaartse lijn volgen. Ben wel 2,63 kilo vet kwijt, maar ook een hoop spiermassa. Ik merk dat ook bijvoorbeeld bij m’n polsen – een plek waar je normaal toch niet dramatische hoeveelheden vet kunt hebben. M’n horloges zaten een maand geleden op het laatste gaatje nog straks om m’n pols, nu zitten ze heel los.
Het probleem is ook dat ik evenredig spiermassa en vet verlies. Dat betekent dat ik straks wel een stuk minder weeg, maar m’n vetpercentage is nauwelijks veranderd: van 25,9% mid oktober naar 24,4% begin december. 25% vet is voor mannen borderline overgewicht, dus ik zit nog steeds op dat randje.

Mijn halfjaar-doel is nog steeds om 10 kilo vet te hebben verloren, maar als ik in dit tempo doorga weeg ik straks nog maar iets van 50 kilo en dan is m’n vetpercentage nog steeds hoger dan 20%. Kut. Ik moet echt gaan sporten.

3 Comments
 1. Vince 7 December 2006

  Ah Guy,

  Gewoon doorgaan, het is heel normaal dat als je vet verlies je ook omlaag gaat in je vetvrije massa 🙂

  Vince

  Reply
 2. Guy 7 December 2006

  Had ik idd al gelezen, maar ik had toch liever dat de ratio meer naar vet lag dan naar de rest 🙂

  Reply
 3. Joram 14 December 2006

  Dat wordt inderdaad cardioen, Guy.

  Reply

What do you think?