16 April 2007

Death to Powerpoint

By In Uncategorized

Ik heb een ontzettende hekel aan Powerpoint presentaties. Niemand krijgt ooit training in het gebruik van dit programma of überhaupt het geven van goede presentaties. Daardoor krijg je de meest weerzinwekkende PPTs te verduren als student. John Sweller, bekend van de Cognitive Load Theory, en een team onderzoekers hebben nu ontdekt dat redundantie, zoals het op het scherm zien van tekst terwijl dezelfde tekst wordt opgelezen (een standaard powerpoint fout), zorgt voor een slechtere verwerking van de informatie. Presentation Zen zegt al heel lang dat redundantie een grote Powerpoint fout is, fijn om te zien dat er nu ook wetenschappelijk bewijs is. Doe ook al je medestudenten een plezier en lees het volledige archief van Presentation Zen – ze weten waar ze het over hebben.

What do you think?