4 April 2007

Disney animated feature films

By In Uncategorized

Er zijn weinig dingen in de wereld die zo’n invloed op me gehad hebben als Disney films. Ik kan de teksten meezingen van alle Disney films uit mijn jeugd, ben meerdere malen naar Disneyland Paris en Disneyland US geweest, er hingen tot voor kort nog Disney posters op m’n kamer. Nou kwam ik tijdens het wiki’n zonet deze officiële lijst van lange Disney tekenfilms tegen, het zijn er in totaal 44 geweest.

Het rare is, ook al hou ik zoveel van Disney, ik denk niet dat ik al deze films gezien heb. Ik denk zelfs dat ik slechts de minderheid echt volledig heb bekeken! Veel Disney films zijn zo’n algemeen onderdeel van onze cultuur geworden dat ik vaak wel het verhaal en de muziek ken, maar geen idee heb of ik dat ergens gelezen heb of de film echt heb gezien.

Voorbeeld: iedereen kent de Bella Notte scene uit Lady & the Tramp, waarbij de twee honden de laatste spaghetti opslurpen en elkaar per ongeluk zoenen. Natuurlijk ken je die scene, kun je ‘m dromen… maar heb je ooit de film gezien? Hmmm…

Ik heb daarom besloten dat ik alle films op deze lijst gezien wil hebben. De wat oudere obscure gaan waarschijnlijk lastig te vinden worden, maar alle recente Disney films zijn redelijk goed verkrijgbaar. Een begin is dus zo gelegd. Het lijstje is als volgt:

Films die doorgehaald zijn heb ik gezien, films die cursief zijn weet ik het niet zeker van of wil ik toch nog eens kijken, films die normaal zijn heb ik zeker weten nog nooit gezien. Ik vink af welke films ik al in mijn bezit heb. In totaal heb ik er 16 nog nooit gezien, 14 gezien en 14 twijfel ik over.

 1. [x] Snow White and the Seven Dwarfs
 2. [x] Pinocchio
 3. [x] Fantasia
 4. [x] Dumbo
 5. [x] Bambi
 6. [x] Saludos Amigos
 7. [x] The Three Caballeros
 8. [ ] Make Mine Music
 9. [x] Fun and Fancy Free
 10. [ ] Melody Time
 11. [x] The Adventures of Ichabod and Mr. Toad
 12. [ ] Cinderella
 13. [x] Alice in Wonderland
 14. [x] Peter Pan
 15. [x] Lady and the Tramp
 16. [x] Sleeping Beauty
 17. [ ] One Hundred and One Dalmations
 18. [x] The Sword in the Stone
 19. [x] The Jungle Book
 20. [x] The Aristocats
 21. [x] Robin Hood
 22. [ ] The Many Adventures of Winnie the Pooh
 23. [x] The Rescuers
 24. [ ] The Fox and the Hound
 25. [x] The Black Cauldron
 26. [x] The Great Mouse Detective
 27. [x] Oliver & Company
 28. [x] The Little Mermaid
 29. [ ] The Rescuers Down Under
 30. [x] Beauty and the Beast
 31. [x] Aladdin
 32. [x] The Lion King
 33. [x] Pocahontas
 34. [x] The Hunchback of the Notre Dame
 35. [x] Hercules
 36. [x] Mulan
 37. [ ] Tarzan
 38. [x] Fantasia 2000
 39. [ ] The Emperor’s New Groove
 40. [ ] Atlantis: The Lost Empire
 41. [ ] Lilo & Stitch
 42. [ ] Treasure Planet
 43. [x] Brother Bear
 44. [x] Home on the Range
1 Comment
 1. […] ben dit weekend begonnen met de grote Disney inhaalslag. Samen met Isa heb ik Brother Bear en Home on the Range gekeken. Korte […]

  Reply

What do you think?