23 April 2007

Round-up week 17

By In Uncategorized

Kleine round-up deze week.

Ik heb net seizoen 2 van Rome gekeken. Top serie, hoewel je er wel even in moet zitten… het is niet een spanning-in-één-aflevering serie, je moet wel het geduld hebben om de hele plot arc te zien. Download wel de BBC afleveringen, niet de Amerikaanse edities… De Britse afleveringen zijn leuk ongecensureerd, vergelijkbaar met hoe je in Nederland zo’n serie in elkaar zou zetten, de Amerikaanse zijn in vergelijking wat saai.

Ik kick erg op websites waardoor ik nieuwe muziek kan proberen. Last.fm en Pandora zijn sowieso top, maar ik heb laatst ontdekt dat Fabchannel een veel grotere line-up heeft gekregen sinds de laatste keer dat ik ‘t geprobeerd heb. Verschillende concerten uit de Melkweg en Paradiso staan er volledig met video op, erg de moeite waard. Vooral het Presidents of the United States concert is erg gaaf! Daarnaast heb ik CriticalMetrics ontdekt, een site die bijhoudt wat verschillende bronnen (charts, DJs, magazines) nu hot nummers vinden en je meteen links geeft om die nummers te luisteren, kopen of op YouTube te zien.

Ergens in mijn bestuursjaar heb ik mezelf voorgenomen om wat productiever bezig te zijn. Op basis van de verhalen op internet ben ik toen (2005) begonnen aan het Getting Things Done systeem, wat in de afgelopen twee jaar een bizarre cultbeweging is geworden. GTD is erop gebaseerd dat je van het leven een zo rationeel mogelijk evaluatie-proces moet maken, waardoor je op elk moment weet wat voor acties je kunt ondernemen en daar de beste keuze over kunt maken. Ik geloof nog steeds in de onderliggende gedachten van dit systeem, maar voor mij heeft het nooit gewerkt. Dit komt voornamelijk omdat het systeem gebaseerd is op een volledige gedragsverandering: je moet niet één of een paar dingen anders doen, maar je moet volledig anders gaan werken. Zoals ik ook ontdekt heb met het afvallen en andere recente levensveranderingen werkt dat bij mij niet zo goed. Daarom vind ik het heel interessant dat ik nu Zen To Done ontdekt heb, een aanpassing van GTD die zich erop richt het systeem te splitsen in aparte veranderingen die je één voor één in je leven kunt opnemen. Ik denk dat het tijd is voor een herkansing van het systeem.

Op een vergelijkbaar niveau kwam ik The Printable CEO tegen. TPCEO is een set formulieren waarop jij kunt bijhouden hoeveel werk je nou eigenlijk al gedaan hebt, waardoor je kunt inzien hoe erg je aan het fluimen bent. Misschien niet iets waar je aan wilt worden herinnerd, maar ongetwijfeld een goed idee om dichtbij te houden.

Ik had al eerder gepost over de Little Mermaid musical. Naast de demo CD heeft dezelfde blog nu de workshop score (piano-partijen plus melodie) online gezet. Ik moet m’n keyboard maar weer eens achter m’n kast vandaan halen en kijken of ik nog een beetje kan spelen na al die jaren…

Sommigen van ons kennen Mankiw’s ten principles of economics wel, maar hoeveel mensen vinden het echt leuk om al dat economische spul te leren? Deze kerel vertaalt ze naar gewone-mensen-taal. (via)

1 Comment
  1. Van der Hoorn 3 May 2007

    Dit is al de derde keer dat ik het filmpje van de 10 principles bekijk! Lekkere droge humor.

    Reply

What do you think?