14 May 2007

Accenture geeft antwoord

By In Uncategorized

Vorige week schreef ik over een interview met een Accenture consultant dat niet geheel goed gaat… In de post op Molblog is nu een linkje gezet naar een tegenreactie van Accenture, een mp3 die intern verspreid is en mogelijk nog als radio commercial wordt ingezet. Bas heeft er ook al een post over geschreven op Marketingfacts. Je kunt hier naar de reactie luisteren.

Mijn oordeel? Nog erger dan de mp3 die alles begonnen is… Dat die kerel daar geen idee had waar Accenture voor staat is dramatisch, maar ze hebben nu ruim 2 maanden de tijd gehad om een gelikte reactie te bedenken. Een statement dat volledig duidelijk maakt dat Accenture een eigen identiteit heeft die haar apart zet van de andere consultants, een bedrijf dat per ongeluk één incompetente kerel heeft aangenomen en naar een beurs heeft gestuurd. In plaats daarvan komen ze met een inhaker van de goedkoopste soort (“Tja… daar word je even stil van, want het is onmogelijk om maar 1 reden te geven waarom je bij Accenture zou moeten werken”) en vervolgens 10 redenen die niemand wat zeggen, die Accenture ook niet differentiëren van de rest van de markt. Die je vooral 5 seconden na het luisteren van het mp3tje allemaal weer vergeten bent. Goed gedaaaaan…

1 Comment
  1. Thomas 14 May 2007

    Ik denk dat het de creativiteit is waarom je daar zou moeten werken. Daar zullen ze je waarschijnlijk goed voor betalen…

    Reply

What do you think?