27 May 2007

Akismet/Bad Behavior anti-spam combo

By In Uncategorized

Om de comment spam op S.oS onder controle te houden (Akismet verwerkt nu een paar honderd spam comments per dag) heb ik Bad Behavior geïnstalleerd. De combinatie van BB met Akismet schijnt extreem goed te werken om spam tegen te gaan. Het kan echter gebeuren dat ie iets te lomp is en jouw echte comments niet toe laat, als dat zo is, mail me dan even?

Update: Ik heb ook een email obfuscator geïnstalleerd. Deze plugin codeert e-mail adressen in javascript, zodat email harvesters er niks meer van begrijpen maar je browser ze gewoon ziet. Even een testje: guy@guysie.nl

Update: Na 5 dagen heeft Bad Behavior 648 spam attempts tegen gehouden en Akismet 356 spam comments. Een attempt die door Bad Behavior tegengehouden wordt probeert meestal meerdere comments te plaatsen… Gezamenlijk hebben ze maar 1 spam perongeluk doorgelaten, gaat dus goed!

What do you think?