30 May 2007

Radio 1 Live Lounge

By In Uncategorized

Ik kick heel erg op alternatieve versies van nummers. Sommige bands zijn live nou eenmaal beter dan in een studio, dus bij live opnames krijg je de gedrevenheid en het rauwe gevoel terug wat op een CD mist. Of akoestische versies waarbij een nummer gestript wordt van makkelijke effecten en elektrische power, het slechts op de kracht van de melodie moet doen. En daar heb ik nu wat heel cools van gevonden…

Op BBC Radio heb je de Radio 1 Live Lounge, een radioshow van DJ Jo Whiley, waarbij artiesten hun hotte nieuwe singles akoestisch komen uitvoeren – op zich al heel gaaf – en vervolgens een cover moeten spelen van een nummer dat ze zelf erg mooi vinden. Dat hoeft niet binnen hun eigen genre, het is zelfs veel gaver als dat niet zo is. Dus dan krijg je rockbands die pop nummers coveren, of pop artiesten die hiphop gaan doen. Er is een CD van uit, maar om de zoveel tijd worden ook opnames van de radio-uitzendingen gemaakt en door fans online gezet. Je kunt ze op de meeste torrent sites wel vinden. Een paar nummers als voorbeeld:

Scissor Sisters – Take Me Out (Franz Ferdinand)
[audio:Scissor_Sisters_-_Take_Me_Out.mp3]

The Automatic – Golddigger (Kanye West)
[audio:1-07_Gold_Digger.mp3]

Jamelia – Numb (Linkin Park)
[audio:2-09_Numb.mp3]

Kasabian – Out of space (The Prodigy)
[audio:Kasabian_-_Out_Of_Space.mp3]

Razorlight – Hey ya! (Outkast)
[audio:Razorlight_-_Hey_Ya.mp3]

Lemar – Vertigo (U2)
[audio:Lemar_-_Vertigo.mp3]

What do you think?