1 September 2007

Death Proof en Interview

By In Uncategorized

Wat zijn we toch kutstudenten. ‘t is vrijdag, geen zin om de stad in te gaan, nog een server vol films die we willen zien dus we kiezen er twee uit en gaan op de bank zitten. Maar dan! Dan blijkt dat je vergeten bent bier te kopen. Of wijn. Of iets anders qua alcohol. Dus je zoekt het hele huis door en dan blijkt dat de enige drank die nog over is een fles Moët & Chandon is, die je eigenlijk hebt bewaard ‘for a special occassion’.

Uh, vrijdagfilmavond is toch ook best speciaal?

Anyways, we hebben vanavond Death Proof en Interview gezien. Death Proof was… nou ja, geniaal. Maar matig. Het is alles wat ik had van verwacht van Tarantino’s ode aan de jaren ’70 B-film, heeft dat ook op geniale wijze gedaan. Maar als film an sich… was ie eigenlijk gewoon slecht. De dialogen zijn prima, losse scenes geweldig, de eind-achtervolging maakt alles goed – maar het is geen goede film. Ben erg benieuwd naar Planet Terror, de film die eigenlijk direct achter Death Proof aan gespeeld hoort te worden.

Interview daarentegen was gewoon een degelijke film. Sienna Miller is een lekker ding (die overigens ook in Stardust speelt, waar ik ook ontzettend zin in heb) en Steve Buscemi is sowieso een held. Er zaten momenten in waarvan ik echt zoiets had van, moah, dit is toch vrij verre van een normale realistische reactie op het voorgaande – maar ik zat goed in de film en ik voelde me geïntrigeerd door de personages. Ben erg benieuwd ook naar het Nederlandse origineel, of dat veel afwijkt van deze versie.

En nu ga ik slapen, want ik heb om een of andere stomme reden morgenochtend om 10:00 weer een kasco afspraak…

1 Comment
  1. Evan 8 September 2007

    Heb Death Proof gisteravond ook maar eens gekeken, en idd, het einde maakt een hoop goed 😀

    Reply

What do you think?