6 September 2007

Varkensfilet met pesto en parmaham

By In Uncategorized

Heerlijk gegeten vandaag… In een poging wat variatie in onze wekelijkse maaltijden te krijgen hebben Roy en ik weer eens samen wat nieuws gekookt. Vroeger deden we dat vaker, tegenwoordig koken we vaak de maaltijden die we uit ons hoofd kunnen. Het gerecht van vandaag bleek echter verrassend simpel:
Varkensfilet met pesto en parmaham. Neem een filetrollade van ongeveer een kilo, snijd deze vervolgens een aantal maal diep in en vul de sneden met pesto. Dan bedek je de buitenkant ook met pesto en omwikkel je het vlees volledig met parmaham. Stop het geheel in aluminiumfolie en gooi het 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Daarna het folie openmaken en het vlees nog 15 minuten in de oven laten, zodat de buitenkant lekker krokant wordt. Warm in de tussentijd ook nog een aardappelvariant en groenten naar keuze op en voila! Klaar.

Was alles bij elkaar minder werk dan een maaltijd roerbakken voor 4 personen, het duurde alleen langer. Definitely op de lijst van vaker te maken gerechten.

2 Comments
 1. Aisha 9 September 2007

  Weet je dat ik bijna precies hetzelfde doe met kipfilet, pesto en ontbijtspek/bacon? (Ik doe nog wel peper erop voor ik de pesto erop smeer.) Dan nog mozzarella erovrheen en gewoon zonder folie in de oven voor iets van 20-30 min, tot de kip gaar is, en dat combineren met bijv knoflookbrood en pasta salade. Lekker simpel en gewoon lekkkkker.

  Varkensfilet en parmaham geven tuurlijk wel weer een andere smaak, maar kipfilet/spek moet je ook maar es proberen. 🙂

  Reply
 2. Van der Hoorn 9 September 2007

  Vleesch met vleesch combineren is sowieso een goede combinatie! 🙂

  Reply

What do you think?