14 December 2007

Bowers & Wilkins DM220

By In Uncategorized

Enkele maanden geleden heb ik mijn ouders’ DM7s overgenomen en geniet ik van superieur geluid in mijn studentenkamertje. Hiervoor aan mijn ouders nog steeds mijn eindeloze dank.

Dit heeft echter als nadeel dat op overige plekken muziek luisteren opeens een stuk oninteressanter wordt. Zeker in onze woonkamer, waar wij slechts een Logitech 5.1 setje hebben. Voor films is dit prima, maar voor muziek merk je toch dat het een PC speakersetje is – geen serieuze techniek.

Daarom heb ik vandaag een aankoop gedaan waar ik in de woonkamer toch zeker van zal genieten:

dm220.jpg

Deze B&W DM220s zijn 4 jaar jonger dan mijn DM7s en uit een wat goedkoper segment (1500 gulden nieuwprijs voor de set in plaats van 3000 gulden), waardoor ik er slechts 100 euro voor heb neergelegd. Ze hangen nu aan een Sony tuner/amp die slechts 2×70 watt levert, maar dit is voldoende om de woonkamer moeiteloos te vullen met lawaai.

Het is misschien raar om speakers te kopen voor een studentenhuis waar je nog maar enkele maanden in zit, maar er is over nagedacht: uiteindelijk wil ik graag een surround sound set hebben. Maar veel van de betaalbare sets die je in de winkel kunt kopen zijn ronduit kut, met zwakke speakertjes. Maar over enkele maanden hoef ik enkel nog maar een goede surround versterker te kopen – eventueel aangevuld met een subwoofer en center speaker. Ik heb dan namelijk al m’n DM7s als fronts en DM220s als rears… Leuke huisgenoot als je dan over 4×100 watt heen kunt blazen ๐Ÿ˜€

5 Comments
 1. Rik 14 December 2007

  dude ๐Ÿ˜›

  dan wil ik je versterker wel weer overkopen… ๐Ÿ˜‰

  Reply
 2. Guy 14 December 2007

  Zal tegen die tijd waarschijnlijk ook wel nodig zijn om een surround versterker te kunnen betalen ๐Ÿ˜‰

  Reply
 3. Maurits 15 December 2007

  Vette boxen! binnenkort feestje?

  Reply
 4. Pieter 27 February 2008

  Leuk te lezen…
  Mijn surround bestaat inmiddels uit Marantz SR5000, 2 x B&W220i 2x B&W 302 (rear), B&W CC6S2 en B&W ASW500: het geluid is fenomenaal… Twee weken geleden een set B&W DM7 (mk1) gekocht voor รขโ€šยฌ 275. Deze laatsten voor aankoop wel uitgebreid beluisterd maar moet ik thuis nog uitproberen. Waarschijljk moet ik deze speakers wel eerst voorzien van nieuwe foamranden. Als je geinteresseerd bent in dit proces laat het weten.

  Reply
 5. Guy 28 February 2008

  @Pieter: Mooi speelgoed! Waar ben je van plan de DM7s voor te gebruiken, als fronts in je huidige setup? Mocht je switchen naar de 220s in rear en DM7s in front ben ik heel benieuwd hoe dat bij jou klinkt, het is nog maar een losse theorie in mijn hoofd dat dat een goed idee is ๐Ÿ™‚
  En ik ben zeker benieuwd naar je voortgang met de foamranden; ik hoef er nog niet aan maar dat komt vast nog wel bij speakers van deze leeftijd.

  Reply

What do you think?