9 February 2009

Francesco Vezzoli’s Greed

By In Video

Dat was een teleurstelling… Enkele weken lang werd online een nieuwe faux reclame campagne van Francesco Vezzoli gehyped, een reclame waarin hij korte metten zou maken met de hypocrisie van de reclames voor lifestyle producten. Een scherp inzicht op hoe we ons vrijwillig laten beïnvloeden door de hedendaagse reclame. De teaser hierboven was het enige wat we van het immense project te zien kregen. Verwachtingen waren hooggespannen – Roman Polanski als regisseur, Natalie Portman en Michelle Williams als actrices…

En toen kwamen ze dus met deze onzin.

Jammer, voorspelbaar en niet eens goed geacteerd. Geef me dan maar weer de sprookjes waar ik me in kan verliezen, de parfumreclames van vroeger. Zoals Baz Luhrman’s heerlijke over-the-top Chanel no.5 reclame:

Of de eeuwige klassieker, de reclame waar ik aan denk als het woord parfum genoemd wordt: Chanel Egoist

What do you think?