26 December 2007

Valerie

By In Uncategorized

Kwam net de clip van Valerie, het nieuwe nummer van Mark Ronson en Amy Winehouse tegen (via). Nu had ik het nummer wel vaker gehoord, maar wist ik niet dat er ook nog een verhaal achter zat. Het nummer is origineel vrij recent (2006) van de Zutons, maar werd door Mark Ronson gecovered voor zijn tweede CD, met Amy als zangeres. Nu weten we allemaal dat Amy tegenwoordig vaker in de goot te vinden is dan in een studio, dus toen het tijd werd om van Valerie een single te maken en een clip op te nemen ging het mis… Amyloos moest Ronson alsnog een clip maken. Wat doe je dan? Je regelt een stel Amy look-a-likes en spot wat met de situatie in de clip:

De band begint te spelen… geen Amy. Even wachten. Nog een keer proberen. Nee, nog steeds geen Amy. We hebben wel een zangeres nodig. Dus hij plukt iemand uit het publiek – verdomd, die lijkt best wel op Amy! En ze ‘zingt’ even goed. Nice.

Zie voor verdere info ook de Making Of video. Mocht je het nummer nog niet zat zijn, luister dan ook even naar de rustigere Baby J Remix van het nummer, en daarna nog naar de akoestische versie die Amy voor The DL uitvoerde. Het blijft een lekker feel-good nummertje.

1 Comment
  1. Robert_K 26 December 2007

    Wel een beetje een geluk bij een ongeluk. Amy is en blijft een fantastische zangeres – maar de “look-a-likes” leveren wel fijnere beelden op 🙂

    Thnks voor de Making Of, die had ik nog niet gezien.

    Reply

What do you think?