24 January 2008

Asterion toog HDR experiment

By In Uncategorized

Mijn vorige HDR foto’s (foto’s van de Pakkerij en de overstroming vorig jaar) vond ik best leuk om mee te spelen. Maar ik heb nooit echt geëxperimenteerd met de instellingen van de HDR programma’s. Om dat te leren heb ik gister enkele testfoto’s geschoten in Asterion.

Ik heb drie foto’s genomen van de Asterion toog: een normale, onder- en overbelichte foto. Dit is, als voorbeeld, de overbelichte foto:

En dit is wat je met die drie foto’s, Dynamic Photo HDR en anderhalf uur op knopjes drukken kunt maken:

Het is nog erg amateuristisch, maar er zitten al wat mooie elementen in. De textuur van de vloer en de toog, het contrast tussen de blauwe en gele kleuren… Ik begin ook te begrijpen wat alles doet. Erg leuk speelgoed!

5 Comments
 1. Evan 24 January 2008

  Nice!!

  Reply
 2. Thomas 24 January 2008

  Ik vind het effect iets te sterk, het lijkt nu meer op een tekening dan een foto.

  Reply
 3. Guy 24 January 2008

  Ik ben idd ook gegaan voor het overdreven dramatische effect. Eerst had ik wat realistischere settings geprobeerd, maar het enige wat HDR dan doet is alles goed belicht krijgen. Dat ziet er in de kroeg uit alsof je de TL aan hebt staan (de bovenste foto is 8 sec op ISO 100, dus dat geeft wel aan hoe donker het eigenlijk is).

  Reply
 4. sherlock 24 January 2008

  ja, wel geinig guy, maar idd wel net een tekening. de structuur van de vloer en de podium blokken is wel gaaf:D

  succes er mee,

  sherlock

  Reply
 5. Robbie Veldwijk 24 January 2008

  Mooie effect kan je krijgen met HDR hé! Heel erg mooi maar misschien ietsje te…

  Reply

What do you think?