13 January 2008

People for The Ethical Treatment of Animals

By In Tekst

Ik ken de PETA eigenlijk alleen van Amerikaanse series en films; een soort dierenbescherming met een militante inslag en een holier-than-thou houding. Ze worden altijd niet zo netjes afgeschilderd, maar je verwacht daardoor eigenlijk juist dat ze hun werk wel goed doen. Nou, niet volgens dit persbericht

An official report from People for The Ethical Treatment of Animals (PETA), submitted nine months after a Virginia government agency’s deadline, shows that the animal rights group put to death more than 97 percent of the dogs, cats, and other pets it took in for adoption in 2006.

Ai. Das niet goed. Hoeveel is 97 procent dan precies?

Not counting animals PETA held only temporarily in its spay-neuter program, the organization took in 3,061 “companion animals” in 2006, of which it killed 2,981.

Okee, zeg maar gedag tegen je geloofwaardigheid… (via)

2 Comments
  1. Bas 14 January 2008

    Da’s niet best nee! Maar ik neem aan dat het hier om geestelijke labiele dieren gaat; honden met anorexia, schizofrene katten en cavia’s met posttraumatic stress disorder. Kijk, in dat geval is het enige ethisch verantwoorde wat je kan doen om ze uit hun lijden te helpen ze gewoon een spuitje geven natuurlijk .. niks aan de hand dus!

    Reply
  2. Guy 14 January 2008

    Dat wordt niet duidelijk gemaakt in de bronnen die ik erover kan vinden. Maar wat dubieus is, is dat de shelters van PETA juist een ethischer alternatief voor het ‘normale’ asiel zou moeten zijn – grotere kans dat dieren daar weer een baasje vinden. Maar als je 97% van de dieren moet doden dan moet het asiel wel een heel terminaal eindpunt zijn om nog slechter te zijn.

    Reply

What do you think?