16 January 2008

The Martini Method

By In Uncategorized

Gisteren heb ik A Clockwork Orange gekeken. Een stuk filmhistorie waar je U tegen zegt, zeker omdat hij geregisseerd is door Kubrick. Ik vond het voornamelijk een vreemde film, maar daar hebben we het later nog wel eens over. Toevallig las ik net een stuk dat onder andere gaat over de werkmethode van Burgess, de schrijver van het boek waar deze film op gebaseerd is.

What I call the Martini Method is named after an anecdote I once read about the novelist Anthony Burgess (of Clockwork Orange fame). Burgess was a very productive writer, which is attributed to a system where he would force himself to write a 1000 words a day, 365 days a year. When he had completed his word count, he would relax with a dry martini, and enjoy the rest of the day with an easy conscience, and normally in a bar.

Dat klinkt als my-kind-of-guy. (via)

What do you think?