21 January 2008

Zotero

By In Uncategorized


Interessant: Zotero, een Firefox plugin om referenties te verzamelen en literatuurlijsten te maken. Bij TCW moeten wij verplicht onze verslagen foutloos opleveren met APA citaten en literatuurlijsten. De eerste paar jaar doen we dat nog met de hand, maar hoe meer citaten hoe lastiger de controle. Bij grote verslagen reiken we naar geautomatiseerde software, meestal Endnote. Zotero wil de functionaliteit van zulke software combineren met een moderne interface en het 2.0 gedachtegoed, zoals tagging en interactiviteit.

Tegenwoordig vinden we het grootste gedeelte van onze bronnen toch via internet (Google Scholar FTW), dus waarom niet het pakket waarin we de data verzamelen integreren met de browser? Ik zal het gaan installeren en uitproberen. Als het bevalt wil ik tijdens m’n afstuderen zowel Zotero als Endnote naast elkaar draaien, om te kunnen vergelijken welke beter is. (via)

What do you think?