11 February 2008

Mangu, Enschede

By In Uncategorized

Deze tent is top! Of nou ja, hun tent. In het voormalige VVV kantoor van Enschede heeft één van de ‘Mijn tent is top’ kandidaten zich gevestigd. Nu roep ik al een aantal jaar (samen met meerdere mensen, hé?) dat Enschede iets mist. Er is geen hippe tent waar ze gewoon lekkere dance muziek draaien, waar de wat volwassener student zich thuis voelt. Ik heb geen behoefte meer aan de Aspen, de Luna of de Conga… Asterion is thuis omdat het mijn kroeg is, maar ook daar draaien we niet wat ik zelf leuk vind. Maar in Mangú vinden we misschien dat wat we zoeken.

mangu.jpg
(te crappy foto, maar m’n i620 foon kan toch echt niet zoveel als m’n 350D. Sorry!)

Beneden is het een lounge/cocktail tent, boven een restaurant. Het was de openingsavond, dus het publiek was… gemeleerd. Mensen waar je leuk mee kan ouwehoeren, maar daarnaast ook van die tukkers die strak voor zich uit staan te staren en er geen flikker aan vinden. Tjah – het blijft Enschede. Ze zullen er nog een flinke kluif aan hebben om het standaardvolk hier ervan te overtuigen dat dit een plek is om hun zuurverdiende Euro’s te besteden. Maar als het ze lukt… dan is dat wel een flinke vooruitgang voor de stad. Het interieur is mooi, de muziek heel lekker, de hapjes prima. Mangú is voor Enschede zeker een stap in de goede richting.

Nu hopen dat ze de wedstrijd overleven. Aan mijn aanwezigheid zal het waarschijnlijk niet liggen.

41 Comments
 1. Pieter 11 February 2008

  Alleen jammer van het heineken”bier”. 😉

  Reply
 2. Evan 11 February 2008

  Ben erbij!

  Reply
 3. Guy 11 February 2008

  @Pieter: Ach, voor het keihard (kwaliteits)bier tanken kan ik nog altijd terug naar de kroeg 🙂

  Overigens ook vermakelijk: halverwege de avond werd er nog wat werk verricht op de computer waar de flatscreen beneden mee verbonden was. Leuk dat je besluit te gaan fotosjoppen, maar moet je dat ook laten zien aan je hele kroeg vol gasten? 😀

  Reply
 4. Henriette Gerzee 13 February 2008

  Wat ik gisteren in de uitzending gezien heb en de conclusie die ik daaraan koppel: jullie hebben je nog niet in Enschede geworteld, dit is belangrijk, geeft uitstraling en klanten, richt je EERST op Enschede, laat de rest van de wereld volgen.

  Reply
 5. Guy 13 February 2008

  Henriette, ik denk dat je hier moet zijn. Ik hoor niet bij Mangu.

  Reply
 6. Sjors 13 February 2008

  YES! Ik ga mee! Kijken hoe lang dit het volhoudt, er moeten toch meer mensen zijn met hetzelfde gemis? Wanneer gaan we?

  Reply
 7. Evan 14 February 2008

  Zaterdag? 😀

  Reply
 8. Sjors 14 February 2008

  Ik denk dat ik vrijdag sowieso ga kijken. Wie wil er mee? Zaterdag kan natuurlijk best nog een keer 🙂

  Reply
 9. Evan 15 February 2008

  Ben vandaag superbrak van de cantus van gisteren. Vandaag dus ff geen bier voor mij:)

  Morgen ben ik weer beschikbaar voor bier, hoor het wel!

  Reply
 10. Evan 15 February 2008

  Oke, ben er vanavond alsnog bij:)

  Reply
 11. Alexander 17 February 2008

  Ik ga er woensdag heen, ben benieuwd. het ziet er zeker erg netjes uit, ben evne met Steenis binnen wezen kijken. Die mensen zijn in real life ook wel iets boeiender dan op tv. Alleen Heineken he, dat is een beetje jammer en hun kaart is niet zo heel boeiend.

  Reply
 12. Sjors 17 February 2008

  Ik ben er vrijdagavond even geweest. Niet gegeten, maar een paar H-biertjes besteld op de beganegrond. Het oogt inderdaad erg chique en fancy. De muziek (zomers, latin house-achtig) was lekker dansbaar, jammer dat er geen dansruimte is. Het barpersoneel is erg vriendelijk, doch onbekwaam; Onvolledige bestellingen, dood bier en wisselgeld vergeten behoorden helaas ook tot de ervaring. De prijzen zijn niet voor de poes, €2,00 voor een goud-gele, en een baco gaat je er zes kosten. Wat, positief benaderd, het publiek wel op smaak houdt.

  Reply
 13. Evan 17 February 2008

  Ben er vrijdag met Sjors geweest. Zelfde positieve en negatieve punten hier. Personeel let niet op en in snel afgeleid. Wisselgeldprobleem heeft achteraf gezien positief gewerkt aangezien ik de volgende dag een briefje van 20E in m’n broekzak terugvond, wat er eentje van 5 had moeten zijn 🙂 Ook ging het imo nogal vroeg dicht, half 2 op eenvrijdagavond..

  Ipv Heineken kan je overigens ook Brand bestellen om mee te pilsen.

  Binnenkort maar even het eten proberen!

  Reply
 14. Enschede 27 February 2008

  Ik, en veel mensen met mij uit Enschede zullen er geen hap eten, hebben de tent bekeken maar uit principe overweging van het balletje dat die MAX zich wil voordoen zullen wij en veel mensen met ons er niet eten. Hij loopt behoorlijk buiten de schoenen, en vergeet dat die in een nuchtere stad een zaak opent! Als die zo doorgaat hebben wij er een hard hoofd in!

  Arrogantie ten top, jammer………….

  Reply
 15. Guy 27 February 2008

  Tjah, als ik ergens niet zou eten omdat de eigenaar een arrogante zak was, dan viel de helft van de toko’s in Enschede af. Ik vind wie de eigenaar is niet relevant, je moet kijken naar wat er toe doet: is de sfeer goed, word je goed geholpen, is het eten lekker, etc.

  Ik was er afgelopen vrijdag weer wezen drinken en ik moet zeggen, het beviel prima. Brand en Amstel Ice zijn (toch wel) prima drinkbaar, muziek is echt top, krijg er een fijn gevoel bij. Nu nog een keer het eten uitproberen. De lat ligt wel hoog in Enschede, voor de prijzen die ze rekenen kun je ook bij een aantal goede restaurantjes in de stad terecht.

  Reply
 16. jessica 7 March 2008

  Ben hier gisteren wezen eten. Personeel uitermate vriendelijk en behulpzaam je merkt wel dat het onervaren mensen zijn maar ze doen hun best. Einaaresse toond veel inzet en doet haar best er het beste van te maken. Het eten is wel oké, de prijs kwaliteitsverhouding ligt niet erg realistisch. Voor het geld dat wij kwijt waren kunnen we in menig restaurant in de stad met een gang meer eten. des al niet te min is het sfeervol vooral benden.

  Reply
 17. Guy 8 March 2008

  @Jessica: Dat heb ik nu ook van een aantal vrienden gehoord die er al zijn gaan eten. Eten is wel okee, maar niet voor die prijs en niet in Enschede. Ben benieuwd of het beter wordt met verloop van tijd. Ik stel mijn poging nog even uit.

  Biertjes drinken beneden vind ik overigens nog steeds prima. Het blijft de enige toko eigenlijk waar ik wel met plezier naar de muziek in de achtergrond luister. Als je het zo hoort kunnen ze beter het restaurant eruit slopen en er een loungebar van maken…

  Reply
 18. Juan 9 March 2008

  Als ik ergens een hekel aan heb is het wel afgunst en pure jalousie (zie sommige reacties).
  Deze tent is echt TOP. Goed eten, lekkere muziek en heerlijke drankjes. Mangu doet het erg goed, ze werken keihard en ze komen er wel. DIT HEEFT EBSCHEDE NODIG. Men zegt….”wat een boer niet kent, vreet hij niet….”, nou mensen die zeggen dat Mangu zich meer moet aanpassen op Enschede……zie bovenstaande spreuk.
  Ik heb daar laatst gegeten en gedronken, TOP!!!!!!!
  Ik blijf erbij……….Eindelijk een heerlijke tent is Enschede.

  Reply
 19. karin 12 March 2008

  ben er van overtuigt dat dit maar een tijdelijk iets gaat worden, zij de eigenaren nemen de llae negatieve reacties op forums en hun eigen site niet eens serieus.
  men scheept het af met de melding ach anderen zijn jaloers zij gaan verder ???????? zeer vreemd en toch wel oh zo arogant om dit te doen, ik kan het ook niet laten om op te moeten merken dat die MAX op en top bal en arogant is totaal geen horeca figuur
  zij heebben totaal geen beeld van wat zich af speeld bijzonder slecht personeel.. keuken is niet top ze is geen echte kok kijk is niet erg .. maar geeft dat dan ook aan, dat het allemaal niet zo lopt nee we gaan reageren met anderen zijn jaloers hahahahahahahahaha

  Reply
 20. Rik 13 March 2008

  natuurlijk heeft iedereen recht op zijn of haar mening. Zo ook Juan en Karin die tegenstelde meningen hebben. Probeer echter wel even op je spelling te letten Karin, dit is niet te lezen zo…

  Reply
 21. Enschede 17 March 2008

  Karin,

  dan schort er toch wel het nodige aan je smaakpapillen! Ik mag misschien geen culinair wonder zijn maar als de mistery guest daar alles maar dan ook alles door de wc spoelt aan eer die er te behalen valt dan denk ik op mijn beurt dat ze iets echt niet goed doen! heb er inmiddels gegeten, was niet super spannend! De lounge beneden is wel helemaal top! Zou zeggen restaurant eruit en maak er een lounge bar van! Succes verzekerd dat is wat Enschede nodig heeft!

  Reply
 22. Rik 19 March 2008

  @Enschede: onder je een nepnaam posten is overigens ook niet bewonderenswaardig!

  Reply
 23. Nicky 21 March 2008

  Ik heb er een week of drie geleden op een vrijdagavond gegeten. Het ziet er mooi uit, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het eten absoluut niet bijzonder vond!! Wat ik als voorgerecht gegeten heb, weet ik al niet meer, kosten 10 euro. Het heeft in elk geval geen indruk gemaakt.Als hoofdgerecht had ik de spies. Er zaten een paar stukjes vlees op, wat paprika en een paar uitjes. Verder kreeg je er een paprika-prakje bij en een paar dunne aardappelschijfjes. Ik vond het niets bijzonders en al helemaal niet voor 28 euro! Doordat het eten ons tegenviel hebben we het nagerecht maar overgeslagen.
  Het personeel is nog wat onervaren, maar doet beslist hun best! Ik zal er in elk geval niet meer naar toe gaan om te eten en zal het ook niet bij anderen aanbevelen.
  Ik ben het wat dat betreft met Guy eens, sloop het eetgedeelte eruit en maak er één grote loungebar van, want beneden is het wel erg klein….

  Reply
 24. Stephanie 25 March 2008

  Beetje jammer dat we 3 dagen na de reservering te hebben gemaakt werden opgebeld met de mededeling dat ze zich hadden vergist en dat ze overboekt waren!!!!! Neem personeel dat het wel snapt! Maar ja, als de eigenaren het zelf al niet snappen dan kun je het het personeel ook niets kwalijk nemen!

  Reply
 25. Henny 25 March 2008

  Slechte verliezers hoor.

  Reply
 26. Rutgers 25 March 2008

  Gina je bent geweldig,
  zoek alleen een andere gastheer.

  kom gauw een keer groet

  Reply
 27. Guy 25 March 2008

  Dames, heren. Voor de duidelijkheid: hier vinden jullie het officiele gastenboek van Mangú. Niet dat ik de aandacht niet leuk vind, maar ik denk niet dat Max en Gina jullie commentaar hier lezen.

  Reply
 28. Manon 26 March 2008

  wat leek me dit een geweldige tent! met de nadruk op LEEK. Een geweldige uitstraling maar dat was dan ook echt alles. Het eten was niet echt “je van het” en een gastheer die de hele avond over zichzelf praat zitten wij Enschedeers ook niet echt op te wachten. Over het personeel kan ik niet klagen, zeer vriendelijk. Jongens, leuk geprobeert maar terrecht dat het avontuur in de serie voor jullie is opgehouden. Mangu is niet echt een toevoeging voor enschede. Gina ga zo door en Max, hang aub dat roze sjaaltje van je aan de kapstok!

  mvg

  Reply
 29. Een echte Enschedeër 26 March 2008

  Mijn Tent is een Flop ! Mangu wordt nummero uno bij dit nieuwe RTL4 programma ! Helemaal terecht ligt Mangu er als eerste uit bij Herman den Blijker. En wat een slechte verliezers zijn het! Het lijkt er niet op hoe zij de Jury verlieten. Dit is echt een vorm van amateurisme. Wie loopt er nu bij zo’n televisieprogramma waar je jezelf bij hebt opgegeven en de consequenties kent, weg. Wat een zwakkelingen om achteraf ook nog het hele verhaal af te schuiven op de cameramensen. Ze wisten verdomme tot dat dit allemaal in beeld zou worden gebracht. Het zakenleven is nu eenmaal hard en daar zijn zij echt te zwak voor! Een mooie tent op gezet maar het juiste bier van de Markt buiten de deur gezet. En dat moet je, als je een beetje verstand van Twente hebt niet inruilen voor Heineken. Dan heb je het niet goed begrepen. Daarnaast was ikzelf bij de opening aanwezig en heb met zowel Max als Gina avonds in een grote groep erg veel lol gehad. Maar wat schetst mijn verbazing, 2 dagen later wil ik samen met mijn vrienden en vriendin een reservering maken voor een van de komende dagen, nu worden wij gewoon met de kont aangekeken bij Mangu. Netjes strak in het pak hebben wij daar ruim 25 minuten staan wachten om eventueel een reservering te plaatsen. Daarna zijn we maar naar een ander restaurant gegaan waar je als gast wordt behandeld zoals dat hoort. Belachelijk hoor zoals je bij Mangu wordt behandeld. Ze snappen echt het vak niet en liggen er daarom ook terecht uit. De arrogantie zoals zij hun “gasten behandelen of denken te behandelen” is alles ten top! Deze tent heeft ook absoluut geen ruggengraat op te overleven. Dus wij geven Mangu een klein half jaartje van voort bestaan en daarna is het bye bye !

  Reply
 30. Carina 27 March 2008

  Doodzonde dat ze er uitliggen, ik keek eigenlijk alleen naar ‘mijn tent is top’ omdat ik dit stel zo vermakelijk vond. Okee misschien zijn ze nog niet zo professioneel maar in ieder geval wél origineel. Iets wat ik althans minstens zo belangrijk vind in het leven.
  Vergeleken bij de overgrote grijze muizen massa van Nederland zijn dit kleurrijke figuren die in ieder geval iets aan mijn leven toegevoegd hebben.
  GA DOOR EN BLIJF VOOR AL JEZELF!!!

  Reply
 31. Enschede 27 March 2008

  Sorry,

  ben zelf ook een ras Tukker en ben reeds bij deze tent geweest zoals eerder vermeldt.Wat Een echte Enschedeër zegt, Enschede is een GROLSCH stad, geen amstel of heineken, dat is 1………..
  2e allergrootste kritiek punt is de arrogantie, dat kunnen we 100x zeggen, een winst draaien op de publiciteit die ze nu hebben is 1, maar grootste gros van de eters zijn eenmalig aangezien het daar echt aan schort. Carina jij mag ze kleurig vinden, voor een roze shawl en een glimlach is er een circus, hier in het Oosten is gastvrijheid en beleefdheid iets wat gewardeerd wordt, Doe gewoon doe je gek genoeg, hun principe met de neus in de lucht gaat niet werken! Ik durf er ook op te wedden dat Mangu in de huidige opstelling in Enschede op de fles gaat! Of verbouwen in de toekomst of andere eigenaren! Tappaz bar als paddy`s maar dan met een eigen unieke twist wellicht

  Reply
 32. Van der Hoorn 1 April 2008

  @Enschede: Onder je eigen naam posten valt ook onder beleefdheid…

  Reply
 33. Guy 3 April 2008

  *zucht* ik pik een hoop hier, ook posten onder valse naam en email adressen (al blijf ik dat uitermate laf gedrag vinden) maar vervolgens verongelijkt doen als iemand je er terecht op wijst… tsk. Reactie verwijderd. Herinneringen aan alle anderen om netjes met elkaar te spelen.

  Reply
 34. bert 7 April 2008

  uit betrouwbare bronnen Mangu is te koop!!!!!

  Reply
 35. Jamie 7 April 2008

  Ben in Mangú geweest, ik had de stille hoop dat alles reuze zou meevallen en dat alle beweringen niet waar zouden zijn…. Echter, op een avond in het weekend zaten wij het eerste 1,5 uur met z’n tweetjes in het restaurant, geen andere gast te bekennen. Er lag een lange haar op ons tafeltje, die niet van ons was. Die mooie menukaarten waar zoveel reclame over wordt gemaakt bleken 2 viezige A4’tjes te zijn, de olievlekken zaten verspreid over het hele “menu”. Er werd al gelijk gezegd dat bepaalde gerechten op waren (een kwartier na opening) of dat een gerecht vervangen werd door iets anders maar dat was dan wel 6 euro duurder. Het hoofdgerecht was prijzig (26 euro) en bleek te bestana uit 3 kleine stukjes vis met een paar peultjes en boontjes. Bestaat bij Manú niet zoiets als een garnituur? Caribisch fruit of rijst ofzo? Hoe dan ook, na het hoofdgerecht zijn we vertrokken voor een vette hap, die onze honger verder heeft gestild. Mangú is wat mij betreft niet top. Ik had het wel gehoopt voor ze.

  Reply
 36. Kaldiz 1 June 2008

  Tja, het leek wel wat te worden op TV, maar niets is minder waar. Ze zijn niet gastvriendelijk, gastrvij of uberhaupt ingespeeld op de iets meer eisende gasten. Jammer. Ik kom er nooit, maar dan ook nooit weer. Ongeloofelijk at deze mensen bijna de finale gehaald hebben.

  Reply
 37. Gina Mangu Restaurant 26 June 2008

  beste Guy, Allereerst dank voor de support en leuke berichten.
  Ik vind het erg jammer van de mensen welke zo negatief op jou site al die berichten versturen over ons en mijn restaurant. Het is erg janmmer dat zij dit niet eerlijk naar ons toe zullen toegeven.
  Het is makkelijk op jou site kritiek te geven, waarom komen jullie dan niet even gelijk naar ons toe als het zo slecht bevallen is dan kunnen wij daar teminste iets aan doen!
  WANT WIJ STAAAN WEL DEGENLIJK OPEN VOOR KRITIEK EN WILLEN JUIST DAT IEDEREEN EEN TOP AVOND HEEFT BIJ MANGU !

  En NEE wij zijn niet falliet en Max en Ik zijn ook nog steeds bij elkaar al 14 jaar… zo makkelijk komen jullie niet van ons af:)

  Groet Gina.

  Reply
 38. Enschede 11 July 2008

  Gina,

  ik en ik denk vele met mij vinden dat dit bij een dergelijke tent gewoon niet hoort. Jullie willen je op een bepaalde level neerzetten wat qua uitstraling van je pand lukt maar intern nog te wensen overlaat. Als horeca ondernemer moet je deze visie zelf bezitten, mensen kunnen je 100x face to face kritiek geven maar als je het de 102de keer weer niet zelf ziet dan wil het gewoon niet. Enschede is een stad waar mensen down to earth zijn en doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Persoonlijk denk ik dat Max te zweverig is voor de nuchtere Oosterlingen hier. Waarom denk je dat een Paddy`s of De Kater zo goed draaien…………???

  Reply
 39. Guy 11 July 2008

  Hmmm, de Kater, de toko met de meest chagrijnige en vaak incompetente bediening in heel Enschede? En de Paddy’s, de toko waar je op niet heel klantvriendelijke wijze van je tafel geschopt wordt als ze de vloer voor de dansavond leeg willen hebben…
  Toegegeven, de Paddy’s heeft wel de beste tapas van Enschede en de Kater heeft ook vrij prima voer voor een eetcafé. Maar het zijn nou niet specifiek de horecabedrijven in Enschede die ik zou noemen die ‘visie’ hebben.

  Reply
 40. Enschede 12 July 2008

  Guy,

  dat mag je helemaal vinden, zo heeft iedereen zijn of haar eigen toko waar ze graag komen. Ik kom zakelijk veel in Paddy`s en dat bevalt mij gewoon uitstekend. Voor mij zijn het echt de uitblinkers op de oude markt omdat het echt past in de oude markt. Molly daarintegen vind ik nog lager dan laag qua alles……daarbij scoort Mangu echt hoge ogen. Mangu is gewoon helemaal top, enige wat er ontbreekt is het down to earth zijn en de finishing touch. Als dat er met 6mnd inzit dan is Mangu absoluut een toptent.

  Reply
 41. Gina Mangu Restaurant 27 July 2008

  Een Paddy’s, Molly’s, de Kater etc. zijn prachtige zaken die horen bij de Oude Markt. Als men daar graag komt is dat toch prachtig..
  Elke tent op de Oude Markt heeft zo’n zijn eigen gasten en doelgroep. Mangú heeft dat dus ook.
  Wat alleen een grote misvatting is bij vele, en zo ook hier op dit forum; waar kom je voor? Je komt bij Paddy’s toch niet voor de eigenaar? Je gaat toch niet naar de Kater voor de uitbater? Nee je gaat naar een tent waar je prettig zit, goede service krijgt en het product wat aangeboden word bij je past.
  Maar door het programma en de beladenheid in het begin kreeg Mangu een negatieve stempel. Wat zou het uitmaken wie Mangú heeft opgestart en wie het runt. Zolang het product en de sfeer maar goed is, en dat is het. Tja ik zal de laatste zijn die zal ontkennen dat het in het begin wat moeizaam ging en dat er steekjes zijn laten vallen. Maar Mangú draait als een tierelier. En natuurlijk valt er altijd wat te verbeteren.
  Anayway, we zullen zien over een jaartje, inmiddels komen er genoeg nieuwe tenten bij, ook de Oude Markt krijgt een make over, een nieuwe generatie horeca ondernemers. Al met al is Enschede in de lift en doet zeker niet onder voor grotere steden.
  Wij zijn trots om hier bij te mogen horen.

  Reply

What do you think?