10 February 2008

Voicst in de Atak, Enschede

By In Uncategorized

Vet! Ik had een kaartje voor Voicst gekocht omdat Nico zei dat ze leuk waren, toen had ik ze nog nooit gehoord. Maar na het ̩̩n keer beluisteren van het album leek het me in ieder geval een aardig optreden om naar toe te gaan voor 9 euro. Voor dat geld kun je er sowieso geen buil aan vallen Рook al verwachte ik er niet veel van.

Maar live blijkt Voicst dus best wel een verdomd lekkere band te zijn! In de (dan toch vrij kleine) Atak kwamen we net op tijd om het voorprogramma, Gram, te missen. Geen idee wat ze speelden, maar over het algemeen zijn voorprogramma’s no fucking loss. Enkele biertjes later was de soundcheck over en kwam Voicst het podium op. Meteen begon ze lekker te rocken, het ene na het andere fijne uptempo gitaarnummertje erdoorheen te blazen. Er was naar mijn idee niet zo heel veel publieksinteractie, maar dat hoefde ook absoluut niet. De energie was goed, iedereen had een prima tijd en voor je het wist was het optreden alweer afgelopen. Jammer! Volgende keer weer.

Overige hoogtepunten: de vrouwelijke saxofonisten met huge-ass saxofoons (is en blijft gewoon gaaf, net zoiets als vrouwelijke bassisten. Je verwacht het niet…), de geweldige lompe dance intro van de DJ, het rondgooien met een opblaasorka, het voor het eerst in ruim een jaar weer heerlijk ongegeneerd rondspringen op goede muziek. Ik heb me vanavond top vermaakt. En ik ga morgen meteen op zoek naar andere concerten om heen te gaan. Ik heb me eigenlijk een tijdje niet gerealiseerd hoe erg ik dit gemist heb.

What do you think?