18 March 2008

Big Dog lopende robot

By In Uncategorized

Wow, hoe vet is dit. Big Dog is een project van Boston Dynamics voor het Amerikaanse leger om een robot te maken op vier poten, die met moeilijk begaanbaar terrein overweg kan. De plekken waar de huidige robots, die op wielen of rupsbanden werken, niet kunnen komen. Deze demo video laat zien hoe goed dit prototype werkt, het is echt eng hoe levensecht de bewegingen eruit zien! Met een beetje fantasie is de Big Dog echt een grote, metalen hond.

Het hele filmpje is indrukwekkend maar check voor de hoogtepunten 00:36, Big Dog wordt omver getrapt op ijs en compenseert. 01:25, Big Dog glijdt uit en compenseert alsof ie Bambi is. 03:01, Big Dog doet mee aan de Olympische verspring competitie voor robots. (YouTube, via)

2 Comments
  1. Evert 27 March 2008

    Check de BigDog Beta!

    Reply
  2. […] vond de Big Dog al vrij creepy, een robot die net als een hert probleemloos door een bos heen wandelt. Maar de […]

    Reply

What do you think?