6 March 2008

I Am Legend originele einde

By In Uncategorized

Spoiler alert! Als je de film nog wilt zien moet je nu stoppen met lezen.

Ik heb het hier geloof ik nooit opgeschreven, maar ik was niet zo onder de indruk van I Am Legend. Aardige film in het zombie-actie genre, vermakelijk op zich, maar het had weinig meer met het boek te maken. En de verklaring van de titel… Aan het einde loopt die chica te blaten dat Will Smith’s karakter een held was, hun redding, een legende. Vandaar de titel. Logisch toch?

Fout! In het boek waar de film op gebaseerd is gaat het er juist om dat de vampieren (ja, in het boek waren het ook nog eens andere monsters) en hij als mens van realiteit zijn gewisseld. Ooit waren mensen normaal en waren de vampieren de mythe, de legende. De verhalen waar je je kinderen bang mee maakt. Nu zijn zij juist normaal en is hij, als vampierjager, de legende.

En opeens klopt de titel: I Am Legend.

Op de DVD staat het originele einde van de film, die werd vervangen om de film geschikter voor het grote publiek te maken. Jammer! Dit einde blijft veel beter in lijn met de bedoeling van het boek:
Update: De clip die ik hier gebruikte is offline gehaald, maar je kunt hem hier nog zien.
(via)

1 Comment
  1. Sjors 8 March 2008

    Heb het boek niet gelezen, maar ook dan was met dit einde de film WEL goed geweest. Ben blij dat ik het heb gezien, thanks!

    Reply

What do you think?