1 March 2008

Last.fm Extra Stats wavegraph

By In Uncategorized

Als toegepaste communicatie student kick je vanzelf op data. Je leert om patronen te herkennen, correlaties te ontdekken, nieuwe inzichten te krijgen. En soms is er niks leukers dan data te bekijken die over jezelf gaat. Via een lijst programma’s van Last.fm, Build Last.fm, ontdekte ik Last.fm Extra Stats.

Met Extra Stats kun je jouw gegevens van Last.fm op verschillende manieren vertonen. De leukste manier blijft de wavegraph, een grafiek waarin wordt getoond hoeveel je over tijd naar artiesten geluisterd hebt. Dit kennen we al van de proof of concept van Lee Byron en de website LastGraph. Die website is echter vrij langzaam en gebruikt externe servers om de berekeningen uit te voeren, terwijl Extra Stats het gewoon op topsnelheid op je eigen PC doet. Om het te testen heb ik alle data van mijn Last.fm profiel (van 6 november 2005 tot 25 februari 2008) in zo’n grafiek gezet:


(Klik op het diagram voor een grote, leesbare versie)

Vet. Blijkbaar heb ik in de afgelopen zomervakantie bijna geen muziek geluisterd, en zijn volgens kleur Eels en Richard Cheese de artiesten die ik het langst veel luister.

What do you think?